...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Pomarańczowa klasyka

autor: Braun

RECEPTURA

SPÓD KRUCHY
1000 g Ciasto Kruche BRAUN
400 g margaryna lub masło
50 g jaja

Wszystkie składniki ujednolicić z Ciastem Kruchym. Spód odwałkować i odpiec.

MASA CZEKOLADOWA
1000 g mleko
400 g Krem czekoladowy BRAUN
250 g masło 50 g Żelatyna BRAUN
75 g woda

Krem do tortów ubić z mlekiem.
Dodać masło, napowietrzyć i połączyć z żelatyną oraz spirytusem.



SPÓD BISZKOPTOWY 2 SZT.
1000 g Bisquick Plus BRAUN
500 g jaja
200 g woda

Wszystkie składniki ubić do uzyskania jednolitej masy i odpiec w temp. 200°C.
Po wystygnięciu podzielić na dwie równe części.

MASA SERNIKOWA
500 g Cheesequick BRAUN
500 g woda (o temp. 45°C)
850 g ser twarogowy

Cheesequik wymieszać z ciepłą wodą, dodać ser i ubijać przez ok. 3 min na szybkich obrotach. Wylać warstwę.

ŻELKA POMARAŃCZOWA
1500 g Nadzienie pomarańczowe z cząstkami owoców GRADOS Nowość
40 g Żelatyna BRAUN
120 g woda

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Po pogrzaniu wymieszać z nadzieniem pomarańczowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
KROK 1. Na odpieczony kruchy spód wylać masę sernikową
KROK 2. Przykryć spodem roladowym
KROK 3. Wyłożyć masę czekoladową i odstawić do zastygnięcia
KROK 4. wylać żelkę pomarańczową
KROK 5. Udekorować owocami

Forma 40 x 60 cm

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji