Dwa dni temu, 10 stycznia, odbyły się pierwsze próby wypiekowe w przyzakładowej piekarni testowej firmy Debag, znajdującej się w Sycowie (woj. dolnośląskie). Takie próby będą się odbywały co miesiąc.
Próby wypiekowe z udziałem zaproszonych piekarzy przeprowadził Radosław Malmon, przedstawiciel firmy Böcker w Polsce. Ze strony firmy Debag swą wiedzą dzielili się: mistrz piekarski Franz Taphorn oraz inż. Harald Reppe, główny specjalista Debagu od techniki chłodniczej, a także przedstawiciele firmy Debag w Polsce.
Styczniowa prezentacja rozpoczyna cykl wspólnych prób wypiekowych, które będą prowadzone tematycznie raz w miesiącu.
Pro Ascobloc Sp. z o.o. jest polskim przedstawicielem firmy Debag Deutsche Backofenbau GmbH (siedziba firmy: Bautzen). Strona internetowa: www.debag.pl, www.ascobloc.pl
Redakcja "Mistrza Branży" będzie śledziła cykl spotkań.