...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Puchar Świata w Cukiernictwie 2025: Francja wygrywa selekcję europejską

Za nami finał europejskiego etapu Coupe du Monde de la Pâtisserie. W kolejnej odsłonie słodkich mistrzostw zobaczymy Francję, Włochy i Wielką Brytanię.

Francja zwyciężyła w europejskim finale Coupe du Monde de la Pâtisserie, który odbył się 21 i 22 stycznia w ramach targów Sirha Europain w Paryżu. Na podium stanęły również przedstawiciele drużyn z Włoch i Wielkiej Brytani. I właśnie te trzy drużyny będą rywalizować w Wielkim Finale, który odbędzie się 24 i 25 stycznia 2025 r. w Sirha Lyon.

Haruka Atsuji i Jérémy Massing to nazwiska dwóch przedstawicieli francuskiej drużyny, którym kraj zawdzięcza zwycięstwo. Pierre  Hermé, Przewodniczący konkursu,  Stéphane Leroux,  Honorowy Przewodniczący edycji 2024 oraz wszyscy pozostali członkowie jury nagrodzili prace  inspirowane „zaczarowanym światem”. Wśród swoich kreacji, które przykuły  uwagę sędziów, znalazły się: mrożony deser morela i malina, lody jogurtowe i parfait waniliowy, paris-brest w nowej odsłonie z klementynką i orzechami laskowymi, „L'Éphémère”, deser restauracyjny składający się z sufletu czekoladowego i szarlotki gruszkowej. Międzynarodowy Komitet Organizacyjny nagrodził także pracę drużyn ze Szwecji, Szwajcarii i Belgii. Dzięki Dzikiej Karcie będą mogły one również zakwalifikować się do przyszłorocznego wielkiego finału.

Kolejny etap konkursu: spotkanie w Stanach Zjednoczonych (w Nowym Orleanie) 11 czerwca w ramach selekcji amerykańskiej .

 

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji