...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Vegagastro, materiał promocyjny

Szkolenia lodowe i cukiernicze w Akademii Vegagastro

W ramach projektu Akademia Vegagastro, dnia 25 pażdziernika odbyło się szkolenie z tematyki tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku.

Szkolenie zostało zorganizowane w kooperacji firm Vegagastro - Generalnego Dystrybutora maszyn do lodów Cattabriga, oraz firmy Natural Gelato - polskiego dystrybutora komponentów lodowych marki Albert.

Szkolenie poprowadził Daniele Savaris, doświadczony włoski technolog z wieloletnim doświadczeniem, którego artystyczny kunszt w połączeniu z praktycznymi umiejętnościami dał niesamowite efekty w postaci lodowego arcydzieła.

Program warsztatów obejmował:

  • Elementarną wiedzę z zakresu tworzenia tortów lodowych, semifreddo oraz lodów na patyku
  • Nietuzinkowe połączenia smaków
  • Wykorzystanie nowoczesnych metod pracy
  • Sztukę tworzenia artystycznych dekoracji
  • Nowości i trendy w nadchodzącym sezonie

 


Zainteresowanych wiedzą lodziarską Akademia Vegagastro zaprasza na kolejne szkolenia. Już w listopadzie do Polski po raz kolejny przylatuje Jacopo Chelli, młody dynamiczny Gelato Chef rodem z Bolonii. Szkolenie podzielone jest na dwa 2 moduły:

W programie modułu BASIC (podstawowego)

  • Czym jest Gelato?
  • Co to jest bilansowanie receptur lodowych oraz je przeprowadzić
  • Jaką charakterystykę mają i jakie funkcje pełnią m.in. cukry, tłuszcze i proteiny.
  • Jak wyprodukować lody naturalne?
  • Jak wygląda prawidłowy proces produkcji?
  • Jaką wybrać dla siebie technologię produkcji?
  • Jak zbudować recepturę od podstaw?
  • Czy sprzęt produkcyjny wpływa na jakość lodów?
  • Jak dobrać maszyny do swoich potrzeb?

    W programie modułu PRO m.in.:
  • Jak wyprodukować lody z alkoholem?
  • Jak wyprodukować lody wegańskie?
  • Czy da się wyprodukować lody bezcukrowe?
  • Czy można wyprodukować lody bez stabilizatorów i emulgatorów?

Lody w dostawie i na wynos - na co warto zwrócić uwagę, aby skutecznie wykorzystać rosnący kanał sprzedaży?

W celu uzyskanie dodatkowych informacji, zapraszamy do kontaktu:
Mikołaj Czausow, tel. 503 198 876
akademia@vegagastro.pl

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji