...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tak powstają piece Unox

Piec to serce każdej piekarni i cukierni. Jak właściwie powstają te nowoczesne urządzenia dla gastronomii? Czym różnią się poszczególne modele? Jak szybko można upiec w nich ćwiartkę kurczaka albo chleb? Nasza redakcja poleciała do fabryki pieców marki Unox, by znaleźć odpowiedzi na te pytania.

W niezwykłą podróż udałyśmy się wraz z innymi dziennikarzami z branży gastronomicznej na zaproszenie Unox, międzynarodowej marki pieców z siedzibą i fabryką w Padwie we Włoszech. Firma powstała w 1990 roku i wkroczyła na rynek profesjonalnych pieców z produktem, który umożliwiał pieczenie chleba i croissantów bez ich wcześniejszego rozmrażania. W ten sposób od razu zyskała pozycję lidera, również dzięki nowej technologii AIR.MaxiTM, która gwarantuje równomierne rozprowadzanie powietrza przy użyciu systemu wielu wentylatorów.

 


Podczas zwiedzania fabryki uderzył nas fakt, że pracuje w niej bardzo dużo kobiet i osób młodych. Większość procesów jest zmechanizowana. O wizji firmy, która polega na skupieniu na człowieku (pracowniku i kliencie), opowiadali Artur Przybylak oraz Damian Nielaba. Jak działają piece Unox, uczestnicy wydarzenia sprawdzili na własnych podniebieniach, ponieważ towarzyszył mu pokaz wraz z degustacją. Podczas niego prezentowane były możliwości SPEED-X, czyli pierwszego pieca elektrycznego na świecie z funkcją mikrofali, przyspieszonego pieczenia (pół kilograma kurczaka w 15 minut!) i automatycznego mycia.

 



Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji