...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ULDO Polska, materiał promocyjny

Torcik Carmello

autor: Uldo Polska

Receptura na ciasto 60/40 cm

Niezbędne produkty Uldo: 
• Uldo Ciasto Czekoladowe
• Uldo Krem Karmelowy

Blat czekoladowy    
Uldo Ciasto Czekoladowe         2000  g
Jaja                                          1000  g
Woda (zimna)                             400  g
Olej                                          1000  g
---------------------------------------------------
Razem                                     4400  g

Krem  
Uldo Krem Karmelowy            1750  g
Mleko/woda                            4250  g
---------------------------------------------------
Razem                                    6000  g

Blaty czekoladowe
Wszystkie  składniki  wymieszać  paletą  na  wolnych  obrotach  przez  2- 3  min.,  nie  ubijać.  Ciasto  rozłożyć  na  blachę  z  wysokim  rantem  o wymiarach 60x40 cm, wyłożoną papierem pergaminowym. Piec w temperaturze 180°C  przez ok. 45 min. Ostudzić, ściąć wierzch, resztę ciasta przekroić na 3 warstwy.

Krem
Uldo Krem Karmelowy i mleko lub wodę wymieszać rózgą na średnich obrotach przez 2-3 min. Przygotowany krem podzielić na 3 równe części i przełożyć nim 3 warstwy ciasta.

Wykończenie
Posypać torcik pokruszonym ściętym wierzchem blatu czekoladowego. Schłodzić.

Klasyczne połączenie karmelu i czekolady. 
Mocno czekoladowe ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o szerokim zastosowaniu, wzbogacone deserowym kremem o delikatnym karmelowym smaku.
Ciasto posiada doskonały smak czarnej belgijskiej czekolady oraz delikatny, puszysty i wilgotny miękisz. Umożliwia zastosowanie dowolnej dekoracji.
Krem karmelowy posiada stabilną konsystencję, która zapewnia wysoką jakość produktów gotowych. Bardzo dobrze zachowuje się w czasie mrożenia i rozmrażania, nie tracąc objętości i walorów smakowych.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez ULDO Polska sp. z o.o. & Co. sp.k.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji