...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Receptury gości, materiał promocyjny

Tort lodowy jagodowo-kokosowy

autorki: Angelika i Monika Kuczma

Jagodowy biszkopt (średnica 19 cm)
2 jajka, 1 białko, 70 g ksylitolu
60 g mąki ryżowej
30 g skrobi (np. z tapioki)
Ok. 5-7 łyżek soku z rozmrożonych jagód
Sok z cytryny

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Wsypać ksylitol, miksować do jego rozpuszczenia, po czym dodać żółtka. Mąkę i skrobię przesiać partiami do masy jajecznej, całość delikatnie wymieszać. Do masy wlać sok z jagód oraz sok z cytryny i znów delikatnie wymieszać. Piec w 160°C przez ok. 25 minut (do suchego patyczka). Biszkopt dobrze wystudzić, wyciągnąć z formy i podzielić na dwa blaty.

Lody kokosowo-jagodowe
160 g ryżu jaśminowego
1200 ml mleka migdałowego i kokosowego
Ksylitol
Śmietanka kokosowa z jednej puszki (400 ml)
Ok. 100 g mrożonych jagód

Ryż ugotować w mleku roślinnym do miękkości i całkowitego wyparowania płynu, wystudzić. Dodać stałą część (śmietankę) z puszki mleczka kokosowego (wcześniej chłodzonego przez ok. dwa dni w lodówce) oraz ksylitol (według własnych preferencji), wymieszać, 3 łyżki odłożyć na bok. Masę zmiksować blenderem na gładko, wlać ją do dużego płaskiego pojemnika i wstawić do zamrażarki. Mieszać co 30 minut przez ok. 3 godziny (lody mają być zwarte, ale dość plastyczne).



Pralinki kokosowe
3 łyżki ugotowanego ryżu jaśminowego
5-6 łyżek wiórków kokosowych

Odłożony wcześniej ryż ze śmietanką kokosową i ksylitolem ugnieść z wiórkami koksowymi do uzyskania plastycznej masy. Uformować małe kulki.

Krem jagodowy
4 łyżki śmietanki kokosowej
2 łyżki jagód
1 łyżka ksylitolu

Śmietankę kokosową zmiksować z jagodami i ksylitolem.

Gdy lody osiągną właściwą konsystencję, dodać jagody i odrobinę przemieszać, pierwszy blat umieścić w tortownicy, wyłożyć lody i ostrożnie ubić. Ponownie włożyć tortownicę z lodami do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Pod koniec tego czasu na drugi blat nałożyć krem jagodowy, pralinki i borówki. Wyjąć tortownicę, ostrym nożem oddzielić boki lodów i zdjąć pierścień. Nałożyć górny, już udekorowany blat. Tort podawać zmrożony.



Angelika i Monika Kuczma – ich celem jest udowodnienie, że zdrowo znaczy również smacznie i pięknie. Na blogu Candy Pandas (www.candy-pandas.blogspot.com) pokazują, że wybór zdrowej diety poszerza cukiernicze horyzonty i urozmaica słodką stronę życia. Recenzują produkty i uczą zwracać uwagę na jakość i smak.


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Receptury gości



 

Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
 


Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

żytni IG niski indeks

oprogramowanie dla piekarni

Wypieki wegańskie puratos

Lody MEC3

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji