Jajko - bez niego nie byłoby Wielkanocy i wielkanocnych wypieków. Dlatego jest ono tematem konkursu organizowanego przez redakcję MB! Użyj jajek w recepturze, udekoruj motywem pisanek swoją pracę albo... zaprezentuj słodkości z jajem!
Podobne artykuły
Zaskakujące eliminacje w WielkopolsceKatowicka Izba Rzemieślnicza nagrodziła najlepszychMiła niespodzianka w finale Turnieju we WrocławiuSerniki, mazurki, baby, pascha - Wielkanoc to pole do popisu dla tradycyjnych wypieków. Ważny jest tu nie tylko skład, ale przede wszystkim dekoracja. Jako, że jajo jest nie tylko ważnym elementem większości receptur, ale też motywem dekoracyjnym, stało się ono głównym tematem naszego wielkanocnego konkursu, do którego udziału niniejszym Was zapraszamy!
Co trzeba zrobić?
Zamieść na naszym fanpagu pod postem konkursowym (opublikowanym dnia 19.03.2021) https://www.facebook.com/MistrzBranzy/photos/a.239901029427369/3946902375393864 zdjęcie autorskiego wypieku lub deseru wielkanocnego zgodnego z tematem. Jednocześnie wyślij jego autorską recepturę na adres redakcji >>> redakcja@mistrzbranzy.pl
Co znaczy "z jajem"?
Im kreatywniej podejdziesz do tematu, tym lepiej! Jaj użyj w recepturze, jako elementu dekoracji, ale też potraktuj konkurs jako zabawę! Twój wypiek lub deser nie musi być poważny! Trudne czasy domagają się uśmiechu oraz dystansu i tego właśnie oczekujemy. Niech Twoja praca będzie z jajem, poczuciem humoru, ale i dobrym smakiem.
Zbieraj lajki!
Do zabawy warto zachęcić znajomych! Zdjęcie zamieszczone pod konkursowym komentarzem, które zyska największą liczbę lajków zostanie również nagrodzone!
Do kiedy?
Konkurs trwa od 18.03.2021 do 31.03.2021 do godziny 24.00.
Dla kogo?
Udział w konkursie jest bezpłatny i mogą w nim uczestniczyć zarówno profesjonaliści, jak też pasjonaci, a także uczniowie szkół gastronomicznych.
Jury i nagrody
Prace konkursowe oceni specjalnie powołane do tego jury w składzie:
-
Kinga Jakimowicz
-
Angelika Chwyć
-
Krzysztof Kopciński
-
Maciej Rosiński
.Na laureatów 3 pierwszych miejsc czekają cenne nagrody:
- zestaw rantów do wypieków marki Dorosiowe Ranty https://www.sklep.drranty.pl/
- gadżety cukiernicze Credin Polska https://www.facebook.com/CredinPolska/
- czekolady i sosy do deserów marki Terravita http://terravitapro.pl/ https://www.facebook.com/TerravitaDobraEnergiaNaStart
- szkolenie online w Warsaw Academy of Pastry Arts https://www.wapas.pl/, https://www.sempreinfo.pl/ , https://www.cukieteria.pl/
- vouchery na zestaw kolorowych podkładów pod torty artystyczne podkladycukiernicze.pl
- buza i koszulka z nadrukiem https://tosienosi.eu/
- vouchery do sklepu https://torcik.net/
Przewidziane są również wyróżnienia!
Uwaga!
Szczegółowy regulamin znajdziecie jako PDF pod tym artykułem!