...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

WorldFood Warsaw 2015: podsumowanie II edycji

Druga edycja targów WorldFood Warsaw za nami. Czas na podsumowanie i statystyki.

- Jestem bardzo zadowolony i dziękuję za organizację tej ciekawej inicjatywy – tymi słowami II edycję Targów WorldFood Warsaw ocenił minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki. Podkreślił, że Warszawa staje się ważnym centrum wystawienniczym artykułów rolno-spożywczych.

Podsekretarz stanu w Ministerstwie Gospodarki Dariusz Bąk dodał, iż  - na targach warto być, by skracać sobie drogę do eksportu. Sektor rolno-spożywczy rośnie, a wraz z nim wzrasta potrzeba takich spotkań. Targi łączą!

Słowom przedmówców wtórował prezes Agencji Rynku Rolnego Radosław Szatkowski, który podkreślił, że WorldFood Warsaw to targi dobrze rokujące na przyszłość.

Za tymi bardzo ważnymi opiniami idą równie pozytywne statystyki. Oto one! 

Targi w liczbach 


Wystawcy

W drugiej edycji udział wzięły 192 firmy – co oznacza podwojenie liczby wystawców w stosunku do roku ubiegłego. Na WorldFood Warsaw przyjechali przedstawiciele 28 krajów świata, w tym z krajów sąsiedzkich (Białorusi, Czech, Ukrainy, Niemiec czy Rosji), jak również z odległych zakątków globu (Chin, Korei Południowej, Macedonii, Meksyku czy Singapuru). Wskazuje to na rosnące zainteresowanie polskim rynkiem spożywczym.
Aż 89% wystawców poleciłoby targi swoim kontrahentom, 81% z nich uważa, że ilość i profil zwiedzających w pełni spełnił ich oczekiwania, a 94% firm-wystawców jest zdania, że udział w targach przyczyni się do zwiększenia wyników sprzedażowych. Doskonałym potwierdzeniem tych statystyk jest chociażby przykład firmy Stewiarnia – zdobywcy Złotego Medalu WorldFood Warsaw 2014, która po I edycji targów nawiązała kontakt z Auchan oraz siecią sklepów w Polsce wschodniej.

Zwiedzający
W II edycji targów WorldFood Warsaw uczestniczyło ponad 3,3 tys. zwiedzających. Ponad połowa z nich reprezentowała sektor handlu i dystrybucji, 38,2% to producenci. Na targach licznie zjawili się także przedstawiciele sektora HoReCa, firmy zajmujące się opakowaniami, reklamą i marketingiem, a także osoby z instytucji państwowych i świata nauki. Co istotne, 94% zwiedzających to osoby decyzyjne w firmach – czyli ich właściciele, prezesi, managerowie czy kierownicy poszczególnych działów.
Głównym przedmiotem zainteresowań odwiedzających były produkty rolno-spożywcze i napoje, żywność ekologiczna, regionalne wyroby i przysmaki, a także dodatki do żywności, i sprzęt do produkcji. Zwiedzający tłumnie gromadzili się przy stoiskach, które przyciągały swą atrakcyjną ekspozycją oraz degustacjami. Chętnie próbowali polskich jabłek, włoskich win, holenderskich serów czy chińskiej herbaty.
Najliczniejsza reprezentacja zwiedzających pochodziła z Polski. Nie zabrakło także odwiedzających z Ukrainy, Litwy, Białorusi, Łotwy, Niemiec, Estonii, Francji, Holandii czy Rumunii.

Podsumowując


Ważnym punktem programu WorldFood Warsaw była strefa spotkań handlowych z przedstawicielami sieci. Na targach obecni byli reprezentanci Auchan, SPS Handel, Avita, TOPAZ, Organic Farma Zdrowia, Ekowital, Biedronka, Promarket, Kuchnie Świata, Carefour, Makro, Cash&Carry, Tesco, WSS Społem.
Targi WorldFood Warsaw stają się jednym z najważniejszych punktów kalendarza spotkań dla branży rolno-spożywczej. Międzynarodowy charakter sprawia, że impreza ta jest doskonałą okazją do promocji i nawiązywania nowych kontaktów handlowych.

Kolejna edycja!


WorldFood Warsaw 2016 odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia!

Firmy zainteresowane udziałem w III edycji już dziś mogą zgłosić się do organizatora i zarezerwować powierzchnię wystawienniczą. Do końca czerwca obowiązują atrakcyjne rabaty!
Dodatkowo, firmy produkujące wyroby ekologiczne podczas III edycji wystawy będą miały swoją strefę specjalną i mogą liczyć na specjalne warunki uczestnictwa. 

Kontakt dla wystawców:
Agnieszka Szpaderska
e-mail: agnieszka@worldfood.pl
tel. +48 22 395 66 93

Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji