Tysiące specjalistów z branż piekarniczej, cukierniczej i sektora HoReCa ponownie spotka się między 7-9 kwietnia 2016 na w Rumunii. Swoją obecność potwierdziło 133 wystawców z 25 krajów. Zwiedzający targi będą mieli okazję zobaczyć najnowsze trendy i technologie.
Ósma edycja wystawy GastroPan idealne łączy wszystkie aspekty technologii, kunsztu i innowacji. Innowacyjne produkty, wydajne technologie, pokazy, warsztaty i konkursy odbędą się w 3 salach wystawowych na ponad 7 tys. m2 powierzni wystawowej.
Światowi producenci sprzętu zaprezentują swoje najnowsze technologie, maszyny oraz akcesoria i innowacyjne rozwiązania dla wszystkich rodzajów działalności na rynku piekarniczym, cukierniczym i gastronomicznym. Zaoferują szeroką ofertę promocji, degustacji, pokazów i pomysłów na biznes oraz nowych produktów na rynku.
Goście Expo GastroPan będą mieli okazję zobaczyć cały proces technologiczny zapoznając się z najnowszymi rozwiązaniami.
Ponad 200 utalentowanych piekarzy, cukierników i kucharzy będzie rywalizować o trofea na konkursach GastroPan. Najlepsze produkty zostaną wyróżnione trofeami „THE BREAD AND THE CAKE OF THE YEAR 2016”.
W tym roku konkursy GastroPan są podzielone na 8 kategorii, które są zgrupowane w 3 głównych sekcjach konkursowych (piekarniczym, wyroby cukiernicze, gastronomia). Najlepszemu produktowi zostanie przyznany tytuł "The Bread and The Cake of the Year"
Więcej informacji na www.gastropan.ro