...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Uroczystość 20-lecia działalności PFPŻ ZP w trakcie VII „Forum 100” - Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego

Ponad dwustu sześćdziesięciu przedstawicieli przemysłu żywnościowego oraz świata nauki, polityki, gospodarki i mediów wzięło udział w VII „Forum 100” – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego połączonej z jubileuszem 20-lecia działalności Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców.

VII „Forum 100”, które zostało zorganizowane pod honorowym patronatem Wicepremiera, Ministra Rozwoju i Finansów – Mateusza Morawieckiego, Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Krzysztofa Jurgiela oraz JM Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie – Prof. dr. hab. Wiesława Bielawskiego, odbyło się 15 listopada 2016 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Galę prowadzili dyrektor generalny PFPŻ ZP - Andrzej Gantner oraz prezenterka telewizyjna - Jolanta Fajkowska.

Siódma edycja „Forum 100” miała wyjątkowy charakter ze względu na przypadający w bieżącym roku jubileusz 20-lecia działalności PFPŻ ZP. Otwierając Galę „Forum 100” pani Małgorzata Skonieczna - prezes PFPŻ ZP zaznaczyła, że Federacja jest organizacją niezależną i transparentną w działaniu, która gwarantuje konstruktywne i merytoryczne wsparcie każdemu, komu zależy na silnej gospodarce żywnościowej w Polsce i Unii Europejskiej. „Dzięki takiemu podejściu, nasze dwudziestoletnie saldo w działaniu na rzecz gospodarki żywnościowej możemy uznać za dodatnie. Czujemy się wraz z innymi polskimi organizacjami częścią wieloletniego procesu, który doprowadził do silnej gospodarczej pozycji Polski na mapie Unii Europejskiej i krajów trzecich” – powiedziała Prezes Federacji.

 

Z okazji 20-lecia działalności Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, Zarząd Federacji wręczył uroczyste podziękowania założycielom Federacji i osobom, bez zaangażowania których nie byłoby możliwe skuteczne funkcjonowanie Związku.

Słowa uznania dla działalności PFPŻ ZP wraz z podkreśleniem znaczenia sukcesu polskiej gospodarki żywnościowej przekazali też: pan Jan Filip Staniłko  - Dyrektor Departamentu Innowacji w Ministerstwie Rozwoju, pani Mirosława Jaroszewicz-Łojewska - Szefowa Gabinetu Politycznego Ministra w Ministerstwie Rolnictwa Rozwoju Wsi oraz pan Czesław Siekierski - Poseł do Parlamentu Europejskiego. W swoich wypowiedziach eksperci wielokrotnie wskazywali na imponujący rozwój przemysłu rolno-spożywczego, jaki dokonuje się nieprzerwanie od momentu przystąpienia Polski do Unii Europejskiej.



Dokładną analizę sektora w kontekście znaczenia dla gospodarki narodowej zaprezentowali uczestnikom „Forum 100” eksperci z Instytutu Jagiellońskiego, którzy opracowali raport „Rola przemysłu żywnościowego i gospodarki żywnościowej w gospodarce narodowej”.

Podczas Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego miało także miejsce uroczyste wręczenie wyróżnień „PRO POLONIA OPULENTA”. Wyróżnienie to nadawane jest od 17 lat przez PFPŻ ZP osobom, instytucjom, mediom i firmom z otoczenia przemysłu żywnościowego, za działania mające szczególny pozytywny wpływ działanie i rozwój szeroko pojętego sektora produkcji i przetwórstwa żywności.

W obecnej edycji Kapituła Pro Polonia Opulenta postanowiła przyznać następujące wyróżnienia:
• W kategorii - Pro Polonia Opulenta – osoba, wyróżnienie za działania na rzecz rozwoju przemysłu żywnościowego w Polsce otrzymał: pan Matusz Morawiecki, Wicepremier, Minister Rozwoju i Finansów.
• W kategorii - Pro Polonia Opulenta –  instytucja, wyróżnienie za kompleksowe działania na rzecz zdrowia publicznego, ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa żywności otrzymał Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny.
• W kategorii - Pro Polonia Opulenta – media, wyróżnienie za merytoryczne i obiektywne informowanie o gospodarce żywnościowej otrzymała: pani Michalina Szczepańska.

Spotkanie uświetnił koncert gwiazdy wieczoru – Marcin Wyrostek z zespołem – Tango Corazon.

Ideą „Forum 100” jest umożliwienie wymiany poglądów pomiędzy szerokim kręgiem interesariuszy związanych z produkcją żywności w tym: przedstawicielami firm żywnościowych, organizacjami samorządu gospodarczego, rolnictwa, parlamentarzystami, eurodeputowanymi, administracją państwową, światem nauki i mediami.

Organizatorem „Forum 100” była Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców. Współorganizatorami byli: Związek "Polskie Mięso", Związek Polskich Przetwórców Mleka, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków, Krajowa Rada Drobiarstwa Izba Gospodarcza, Stowarzyszenie "Polska Wódka" Polish Vodka Association, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego „UPEMI” oraz System Gwarantowanej Jakości Żywności „QAFP”.

Partnerzy Strategiczni Forum 100: BÜCHI Labortechnik AG, Bureau Veritas Polska Sp. z o.o., Dentons, Henkel Packaging and Labeling Adhesives, J.S. Hamilton Poland S.A.           

Partner Główny Forum 100: Bank Pekao S.A.

Partnerzy Forum 100: Animex S.A., Carlsberg Polska Sp. z o.o., CHEP Polska Sp. z o.o., Hortimex PLUS Sp. z o.o. Sp. K., M&P Alkohole i Wina Świata, Merieux Nutri Sciencees marka główna Silliker Polska Sp. z o.o., Rekopol Organizacja Odzysku Opakowań S.A., Siemens Sp. z o.o., Spółdzielnia Mleczarska Lazur, Stowarzyszenie Polska Wódka /Polish Vodka Association, Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. Bronisze, Zakłady Mięsne ”Łmeat-Łuków” S.A.

Partnerzy Medialni Forum 100: Bilans Dodatni Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Food-Lex, Gospodarka Mięsna, Mistrz Branży, Nowy Przegląd Mleczarski, Polskie Mięso, Portal www.pfpz.pl, Przegląd Mleczarski, Przegląd Piekarski i Cukierniczy, Przemysł Spożywczy, Portal www.portalspozywczy.pl, Portal www.dlahandlu.pl, Rynek Spożywczy, TVP1, Wiadomości Handlowe.



Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji