...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego przystępuje do Stowarzyszenia Polska Ekologia.

Stowarzyszenie Polska Ekologia rośnie w siłę. Podobnie jak sektor eko pieczywa. Dzięki współpracy z Zakładem Badawczym Przemysłu Piekarskiego już wkrótce dostępne będą szkolenia, które polepszą jakość chleba polskich piekarni.

Zapowiada się ciekawa współpraca, która wniesie korzystne zmiany w polskiej branży piekarskiej. Stowarzyszenie Polska Ekologia łączy siły z Zakładem Badawczym Przemysłu Piekarskiego i Instytutem Dr. Józefa Sadkiewicza. Jako nowy członek wspierający.

Już niebawem Piekarnia w Instytucie Sadkiewicza w Bydgoszczy będzie mieć również certyfikat ekologiczny. W IV kwartale 2018 r. pojawi się także oferta z szkoleniami dla piekarń, które zdecydują się produkować oprócz pieczywa konwencjonalnego również to z certyfikatem ekologicznym. Inicjatywa Czesława Meusa i Józefa Sadkiewicza ma na celu poprawę jakości chleba, bułek, ale też ciast i słodkości. Chcą przypomnieć polskim konsumentom smak prawdziwego chleba i przekonać piekarzy, że korzystanie z tradycyjnych technik, robienie chleba od podstaw nie jest tak czasochłonne.

Pomysłodawcy będą starać się zwrócić uwagę piekarzy na jakość wypiekową mąk ekologicznych, wyjaśnienie im, że współpraca z fachowcami od technologii wypieków z mąk ekologicznych i używania zakwasu bio będzie dla nich atutem w walce z producentami pieczywa przemysłowego z mieszanek. To wymaga oczywiście, by piekarnie wyposażyć w dodatkowe urządzenia, ale - jak zapewniają organizatorzy - nie są to koszty, na które by nie było stać większość piekarni. W bydgoskim Instytucie będą prowadzone kursy, szkolenia, warsztaty z pełną informacją:

- jak produkować pieczywo ekologiczne,
- gdzie zdobywać surowce najtaniej,
- pomóc w przygotowaniu dokumentacji dotyczącej certyfikacji ekologicznej.

Szkolenia będą obejmować towaroznawstwo (surowce eko), technologię produkcji, receptury.

Na współpracy skorzystają też producenci eko mąk – zostanie im udzielona pomoc w oznakowaniu jakościowym mąk, tak żeby określić wartość wypiekową dla piekarzy.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji