autor: Przyjazna Słodycz
Artukuł pochodzi z grudniowego wydania magazynu Mistrz Branży
Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
Blacha o wymiarach 40 cm × 60 cm
Masa korzenna:
850 g mleko
200 g jaja
300 g MAESTRO tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych
900 g mąka
180 g Koncentrat ciasta korzennego
650 g cukier
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć mieszając na średnich obrotach 2-3 minuty.
Masa Sandmix:
1000 g Sandmix
450 g MAESTRO tłuszcz płynny do mieszanek cukierniczych
450 g jaja
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach 2-3 minuty. Obie masy szprycować na blaszkę na przemian paskami, 3 warstwy, a następnie odpiec w temperaturze około 175°C przez około 45-50 minut. Ostudzić, pokroić w poziomie na 3 blaty.
Masa orzechowa do przełożenia:
1600 g Cremium orzechowy
800 g PRIMA margaryna cukiernicza
100 g spirytus
Sposób przygotowania:
Margarynę cukierniczą PRIMA napowietrzyć dodać Cremium orzechowym, następnie napowietrzając dodać spirytus. Masą orzechową przekładać odpieczone, wystudzone i przekrojone na trzy części ciasto. Dekorować według uznania.