...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku.

    Cukrowe kwiaty dla początkujących. Modelowanie kwiatów krok po kroku.

    Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo realistyczne kwiatowe kompozycje. Jeżeli odkryłeś właśnie nową pasję w postaci modelowania z lukru plastycznego lub szukasz satysfakcjonującego hobby, Cukrowe kwiaty dla początkujących stanowią świetny punkt wyjścia!
    • Techniki i metody modelowania kwiatów cukrowych, które wyglądają jak żywe
    • Instrukcje, jak wykonać wszystkie kwiaty krok po kroku
    • Rady, jak rozwijać umiejętności i robić piękne ozdoby do tortów i ekspozycji
    • Tętniące życiem zdjęcia, przejrzyste instrukcje, diagramy i szablony



    Paddi Clark zajmuje się modelowaniem z lukru plastycznego od około dwudziestu lat. W tym czasie zdobyła liczne umiejętności w pokrewnych dziedzinach i odkryła zamiłowanie do nauczania. Jej ciągłe dążenie do pogłębiania wiedzy, projektowania i rozwijania nowych technik i umiejętności pozwalają jej być twórczą i utrzymywać się w forpoczcie swojej branży.

    Uczyła w kilku college’ach i posiada biegłą znajomość wszystkich liczących się kursów kończących się przyznaniem certyfikatu. Paddi jest starszym nauczycielem w Squires Kitchen’s International School of Cake Decorating and Sugarcraft, jak również uczy w West Herts College w Watford w hrabstwie Hertfordshire.

     

    Paddi jest demonstratorką British Sugarcraft Guild i prowadziła pokazy w USA, Europie, Skandynawii i na Wyspach Normandzkich, a także na szeroką skalę w Wielkiej Brytanii.
    Zdobyła wiele medali w konkursach, w tym w Salon Culinaire w hotelu Olympia. Fotografie jej dzieł zamieszczono w książce Sweet Charity i pojawiają się one regularnie w czasopiśmie „Cakes and Sugarcraft”. Pracowała również w telewizji, występowała w programie Carlton Television zatytułowanym The Icing on the Cake.
    Paddi jest jedną z założycielek grupy Taste of Art, która prezentuje cukrowe dzieła sztuki w galeriach w Guildford, Surrey i Bowes Museum w hrabstwie Durham.

    Cukrowe kwiaty dla początkujących to pierwsza książka popularnej nauczycielki Paddi Clark. Paddi łączy dogłębną wiedzę na temat cukrowych dekoracji z ogromnym doświadczeniem w uczeniu i prezentuje Czytelnikowi 28 kwiatów i liści, które są najbardziej przydatne w repertuarze nowicjusza.
    Zarówno nowicjusze, jak i ci bardziej doświadczeni amatorzy skorzystają na szczegółowych fotografiach, rysunkach i szablonach tak rzeczywistych kwiatów, jak i tych istniejących tylko w krainie słodkości. Czytelnik będzie za każdym razem chętnie tworzył realistyczne kwiaty i rośliny. Kwiaty zebrano w 12 imponujących projektach, od prostych eleganckich kompozycji po bardziej zróżnicowane. Cechują je naturalne barwy i kształty. Eksperckie porady dotyczące wszystkich aspektów modelowania cukrowych kwiatów i podstawowych technik dekorowania ciast czynią tę pozycję wyjątkową i niezastąpioną w przypadku miłośników tej sztuki, bez względu na poziom ich umiejętności.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Paddi Clark
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2017

    Indeks reklam

    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych.
    Carotex    CAROSMAK - doskonałe aromaty dla Mistrzów Cukiernictwa. Barwniki karotenowe.
    Comprital Polska     Athenaeum Comprital Warszawa. Ośrodek szkoleniowy dla lodziarzy, cukierników. Szkolenia.
    CSB-System    Modułowe Smart Factory. Oprogramowanie branżowe, rozwiązania automatyki przemysłowej...
    Csm     Jubileusz 25-lecia jednego z największych producentów w branży piekarsko-cukierniczej
    Erg System    Producent opakowań i skrzynek z tworzyw sztucznych. Kod rabatowy!
    FoodColours    Nowe barwniki do czekolady. Przyjdź i zobacz: Expo Sweet, SweetTARGi
    Geth    Myjka Guggenberger to popularność i uniwersalność zastosowania.
    Jabex    Nadzienie marchewkowe. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Kandy    Termostabilne nadzienie kremowe o smaku orzechowym. Zapraszamy na Expo Sweet i SweetTARGi.
    Komplet Polska    3 PraKłosy. Mieszanka do wypieku pieczywa mieszanego, zawiera pszenicę, orkisz, nasiona chia.
    Kruszwica    Maestra. Wspieramy pasje Mistrzów.
    Lebo    Wózki cukiernicze i piekarnicze. Blachy do wypieku.
    Lesaffre Polska    Sielski to pieczywo mieszane z dodatkiem siemienia lnianego i nasion Chia. Czysta etykieta.
    Magorex    Smażalniki i nadziewarki do pączków. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Magorex     Stojaki do tortów
    Plus     Lakierowe pasty alkoholowe Royal od Martin Braun i Grados są tworzywem w rękach cukiernika
    Prospona     Polecamy szeroką gamę owocowych dodatków do lodów. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Sarana     Płyty Glasbord na ściany i sufity.
    Sempre    Zapraszamy do naszego sklepu dla cukierników, lodziarzy i baristów. Cetrum szkoleniowe.
    Teldream    Automatyka przemysłowa: dozowniki i mieszacze wody, regulatory temperatury i wilgotności...
    Uldo Polska    Wezuwiusz, Ultra Plus Durum - środki wypiekowe clean label. Czysta etykieta. Zapraszamy na Expo Sweet.
    Uniferm Polska    Pyszna perłowa pokusa. Pączki. Mieszanka Uniferm Quarkperlen.
    Unifet     Margaryny Puff Pastry, margaryny PREMIUM Cukiernicze,  margaryny UNI dla piekarstwa.
    Wiesheu Polska    Dibas - pierwszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami. Zapraszamy na Expo Sweet.

     

    PONADTO
    - Flash News
    - Hurtownie Partnerskie
    - VII Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych w Warszawie, Expo Sweet 2017
    - Spokojny rytm pracy
    - Najgorsza reklama na świecie
    - Nowe możliwości najmniejszego systemu załadowczego MIWE Athlet L
    - Wyznaczamy trendy, tworzymy kierunki rozwoju
    - Kalendarz Marketingowca 2017

     Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Katalog reklam - Mistrz Branży styczeń 2017

    Indeks reklam
    BakerLink    Idealne urządzenia do produkcji naturalnych kwasów: pszennych, żytnich, razowych.
    Csm    Produkty na Tłusty czwartek objęte promocją...
    Geth Jakość i uniwersalność myjki Guggenberger potwierdzają liczne montaże w Polsce.
    Jabex    Nie przynudzaj, nadzienie to nie tylko marmolada.
    Komplet Polska    KOMPLET na Karnawał i Tłusty Czwartek - mieszanki Bellkule, faworki, świeżynka 20...
    Kruszwica    Maestro Sol - najbardziej zaawansowana frytura na rynku.
    Magorex    Smażalniki i nadziewarki do pączków
    Modecor Nowy katalog Modecor 2017. Odkrywaj piekno dekoracji, każdego dnia.
    Pfahnl Polska    koncentraty/ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy, produkty BIO
    Plus    Najlepsze wyrobi mąk z Zespołu Młynów Jelonki.
    Uniferm Polska    Pyszna perłowa pokusa. Mieszanki UNIFERM Quarkperlen.
    Unifet    Vita FRYT niezbędna frytura na Tłusty Czwartek

    Pozostałe
    Flash News
    Hurtownie Partnerskie
    Idealny gadżet reklamowy
    Instalacje termoolejowe – montaż powierz profesjonalistom
    Będzie łatwiej prowadzić firmę? Jakie zmiany czekają nas w 2017 r.

    Wydarzenia
    Targi Expo Sweet
    Targi Sweet Targi
    Targi Mazury HoreCa
    Targi Food Expo
    Targi WorldFood
    Targi Bakepol
    Targi Food to Go

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • „Wszystkie smaki Skandynawii”

    „Wszystkie smaki Skandynawii”

    Inspirujesz się skandynawskim stylem życia i smakiem? Cenisz celebrację posiłków, w których chleb jest równie ważny jak kieliszek dobrego wina? W listopadzie pojawiła się książka „Wszystkie smaki Skandynawii” autorstwa słynnego restauratora i właściciela kilkunastu piekarni rzemieślniczych – Clausa Meyera.

    Książka, choć na wskroś kulinarna, zawiera wiele przepisów na skandynawskie słodkie wypieki i chleb. Sam autor podkreśla, że w Skandynawii potrawy to nie wszystko, potrzebne jest również pieczywo, które powinno się jeść praktycznie do każdego posiłku. Tego zwyczaju nauczył się za młodu, kiedy mieszkał we Francji. Tam większość dań, jakie jadał, to zupy i dania duszone, do których chleb pasował idealnie. Meyer podkreśla również dobroczynne działanie pieczywa na układ pokarmowy człowieka, zwłaszcza dobrze przygotowanego chleba razowego, które daje uczucie sytości dzięki dużej zawartości błonnika.

     

    Duński restaurator oparł swoją książkę na czterech zasadach: jedz chleb, dobrze doprawiaj, korzystaj z produktów lokalnych i sezonowych, nie żałuj czasu na gotowanie i jedzenie. Postawił na naturalność, świeżość i sezonowość, co widać w układzie publikacji podzielonej na 4 rozdziały: wiosna, lato, jesień i zima.

    Co znajdziemy w książce? Przede wszystkim smaki charakterystyczne dla danej pory roku. Claus Meyer w swojej najnowszej książce po prostu podaje pory roku na talerzu. Wiosną możemy spróbować aromatycznego pieczywa, m.in. ciemnego chleba żytniego, szwedzkiego chleba z syropem czy chleba jęczmiennego. Latem pachnące słodkości: tort rabarbarowy, lody z maślanki z cytryną i wanilią, tarta migdałowo-czekoladowa z truskawkami i lekko ubitą śmietanką, a także muffiny ze śliwkami i deser agrestowy. Jesienią oczaruje nas szarlotka z orzechami laskowymi i wanilią, zawijańce cynamonowe i sorbet gruszkowy, a zimą rozgrzeją bułeczki z rodzynkami albo w wersji z tartą marchewką i pestkami słonecznika, duńskie pączki z pomarańczą i kardamonem, a na koniec pudding z chleba z jabłkami i sułtankami. Choć wiele z tych nazw brzmi iście polsko, to kryje się w nich nordycki smak. Ta książka w niezwykły sposób opisuje trudną kulinarną historię Skandynawii, a także oddaje to, jak bogate i różnorodne są te kraje. 

     ***

    Claus Meyer jest współzałożycielem i współwłaścicielem kopenhaskich restauracji Noma, Radio, Studio i Almanak. Należy do niego również kilkanaście rzemieślniczych piekarni i delikatesów, sad, mikrofabryka octu, palarnia kawy oraz agencja pośrednictwa pracy, obsługująca najlepsze restauracje świata, reprezentująca ponad dwudziestu szefów kuchni. Ponadto Meyer szefuje akademii kulinarnej, założył fundację Melting Pot i prowadzi wykłady z zakresu odpowiedzialności społecznej wielkich korporacji. Opublikował czternaście książek kucharskich. Był gospodarzem duńskiej wersji międzynarodowego programu telewizyjnego „Nowe skandynawskie gotowanie”, pokazywanego w ponad pięćdziesięciu krajach.

    Tytuł: Wszystkie smaki Skandynawii
    Autor: Claus Meyer
    Premiera: 23 listopada 2016 r.
    Oprawa: twarda
    Wydawnictwo: Buchmann


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Claus Meyer / Buchmann
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży grudzień 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    Anis Opakowania     Wyjątkowa oprawa świątecznych słodkości
    Bakels Polska     Babka cięta z metra. Wesołych Świąt!
    BakerLink     Idealne urządzenia do produkcji kwasów pszennych, żytnich i razowych
    Bielmar    Produkty dla profesjonalistów. Bielska, Palma, Puff Pastry
    CSB-System     Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    Prawdziwe zboża. Pieczywo pełnoziarniste orkiszowe, Pradawne ziarna.
    Erg System    Erg radzi (skrzynki)
    Goplana     Smak gorzkiej czekolady
    GETH    Piece wsadowe, obrotowe, komory chłodnicze. Wesołych Świąt!
    Jabex     Promocja świąteczna! Seromix, masa makowa, ciasto korzenno-piernikowe...
    Kruszwica    Maestro - najbardziej zaawansowana frytura na rynku
    Kruszwica    Zamień zwykły olej na Maestro świeżość i poczuj różnicę.
    Lebo     Producent blach, wózków i akcesoriów. Wesołych Świąt!
    Lesaffre Polska     Lesaffre Prestige Group, II edycja.
    Magorex    Nie tylko Mikołaj spełnia życzenia Wesołych Świąt! Producent Blach.
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Master Martini     Surogaty czekoladowe: Centramerica, Caravella, Caribe, Bolero'
    Modecor     Uwolnij inwencję twórczą.
    Młyny Szczepanki    Mąki pszene, żytnie, specjalistyczne, paczkowane, gotowe mieszanki wypiekowe
    Pfahnl Polska     Koncentraty/Ciasta, polepszacze do ciast i pieczywa, chlebowe mixy...
    Polmarkus    Tylki do kwiatów. Wyjątkowe dekoracje kwiatowe.
    Prospona     Producent: Masy makowej, Owoców kandyzowanych, Nadzień cukierniczych... Wesołych Świąt!
    TwojEkspertOdMarketingu.pl     Skorzystaj z potężnej dawki wiedzy i zamów książkę...
    Uldo Polska     Zawsze udane wypieki. Wesołych Świąt!
    Uldo Polska     Firma Uldo szuka pracowników - ogłoszenie
    UNIFERM Polska    Chleb na świąteczny stół. Wielozarnisty z pestkami i sokiem z dyni
    Unifet     Jakość, Prozdrowotność, Ekologia. Produkty o najwyższych standardach żywności.
    Wiesheu Polska     Dibas, pierszy piec sklepowy z chowanymi drzwiami
    Winkler Wachtel Polska     Jakość w Twoim zakładzie. Wesołych Świąt!

    Wydarzenia:
    Targi ISM     29 stycznia - 1 lutego 2017 r., Kolonia, Niemcy
    Targi Bakepol     9-12 września 2017 r., Lublin
    Targi Expo Sweet     26 lutego-1 marca 2017 r., Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego 2017 r., Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca 2017 r., Katowice

    Ponadto:
    Cloud - software i serwis "z chmury"
    Flash News
    Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny - termoolejowy MIWE TS integro
    Jak znakować żywnośći nie straszyć zbyt długą listą składników
    Kiedy zamawiamy skrzynki?
    Newsletter który sprzedaje
    Orkisz z banku genów
    Piernikowe cudeńka
    Biblioteka Mistrza Branży

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Katalog reklam - Mistrz Branży listopad 2016

    Indeks reklam
    AKO    Chleb na mleku kozim
    CSB-System    Biznesowe rozwiązanie IT dla całego przedsiębiorstwa
    Csm    AMERICAN Sweets - tradycyjne amerykańskie specjały
    Lebo    Akcesoria piekarnicze i cukiernicze
    Lesaffre Polska    Finał Lesaffre Prestige Group, 26 listopada, wręczenie "Jaskółek odpowiedzialności"
    Magorex    Perforowane blachy wypiekowe
    Magorex    Kupuj kiedy chcesz i jak chcesz
    Pfahnl Polska    Rozwiązania na miarę dzisiejszych czasów
    Sempre    Komponenty do lodów w cukiernictwie
    Uldo Polska     Poszukujemy osób na stanowiska: Kierownik ds. kluczowch klientów, Technolog, Piekarz
    UNIFERM Polska    Chleb Ziarno gryki
    Unifet    Jakość, prozdrowotność, ekologia. Margaryny bez olejów i tłuszczów pochodzenia palmowego


    Wydarzenia:
    CAVALIADA Poznań, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP    Piekania Młodego Jeźdzcy
    Targi Bakepol     9-12 września, Lublin
    Targi Expo Sweet 26 lutego-1 marca, Warszawa
    Targi Food to Go    8-9 lutego, Gdańsk
    Targi Sweet Targi    25-27 marca, Katowice
    Uldo Polska     Bułki Żytnie 100%

    Ponadto:
    FlashNews
    Niemcy też stawiają na prastare ziarna
    Rozwiązanie CSB-System systemem ERP roku!
    Uwaga, uwaga! Jaka siła drzemie w ulotce?

    Katalog reklam PDF to zbiór treści reklamowych z wydania drukowanego “Mistrza Branży”

    Do zobaczenia na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub do ściągnięcia (tylko aktualny) w formie PDF>>


    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe