...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • "Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu" autorstwa Małgorzaty Kalemby-Drożdż

    "Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu" autorstwa Małgorzaty Kalemby-Drożdż

    "Słodki sposób na alergię. Wypieki i desery bez mleka i jajek, a czasem bez glutenu", to książka Małgorzaty Kalemby-Drożdż. Po "Pysznych chwastach" i „Kwiatowej uczcie” oraz podręczniku „Ocena stanu odżywienia organizmu” autorka tym razem stawia czoło alergiom pokarmowym. Ze względu na skazę białkową jej dzieci, musiała zrewolucjonizować swoją kuchnię. Przepisy zamieszczone w książce są wynikiem konieczności, a nie kaprysu modnych diet.

    W książce znajduje się ponad 160 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, desery i napoje przygotowane bez mleka, masła, śmietany, jogurtu i innych produktów nabiałowych oraz bez jajek. Dodatkowym atutem jest to, że duża część przepisów nie zawiera glutenu, a reszta łatwo daje się przerobić na bezglutenowe.
    Apetycznymi przepisami autorka udowadnia, że ograniczenia dietetyczne wcale nie muszą przekładać się na ubytek smaku.

    Książka opatrzona jest obszernym wstępem z praktycznymi informacjami, jak sobie radzić z alergią pokarmową.
    Upiecz swojemu dziecku pyszne muffinki świętojańskie, szarlotkę bez ciasta i miodownik z kremem z kaszy jaglanej. Wypróbuj przepis na chlebek bananowy albo batoniki zbożowe. Dowiedz się, jak przyrządzić lody rabarbarowo-truskawkowe i ciasteczka chałwowe. Zainspiruj się!

    Wiele składników możesz zamienić w zależności od indywidualnych upodobań i ograniczeń diety.

    "Jestem mamą alergika. Wychowanie dziecka uczulonego na wiele pokarmów wymaga ograniczeń i restrykcyjnej diety. A przecież trudno wyobrazić sobie malucha, który nie miałby ochoty sięgnąć po ciastko z kremem... Oryginalne przepisy na desery bez mleka czy jajek to źródło inspiracji dla rodziców – życie z alergią, choć niełatwe, może być słodkie. Z przyjemnością skorzystam z wielu pomysłów, jakie daje ta książka. Polecam gorąco!" Halina Mlynkova

    "Ta książka nie jest kolejną pozycją z serii: modne diety. Alergia to choroba cywilizacyjna, a jadłospis wykluczający mleko, jajka czy gluten to często konieczność, nie kaprys. Autorka proponuje łatwe przepisy na pyszne dania, dodając do tego sporą dawkę wiedzy, która pomoże zrozumieć, na czym polega problem i jak sobie z nim radzić. Prosto, skutecznie i smacznie." Renata Ciemięga, redaktor magazynów „Dobre Rady” i „Samo Zdrowie”

    "Przejrzyste podejście do tematu uczuleń pokarmowych. Autorka zgrabnie łączy teorię z praktyką, czyli kuszącymi i słodkimi przepisami. Lektura obowiązkowa dla rodziców małych alergików!" dr n. med. Beata Adamczyk, specjalista alergolog

    Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Wydawnictwo Pascal
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • "Pyszne chwasty" autorstwa Małgorzaty Kalemby-Drożdż

    "Pyszne chwasty" autorstwa Małgorzaty Kalemby-Drożdż

    "Pyszne chwasty" zawiera propozycje smacznych dań z roślin, których nie lubimy oglądać w naszych ogródkach – chwastów. Jadalnych, zdrowych i skrywających wiele oryginalnych smaków. Czy zamiast uparcie pozbywać się chwastów, nie prościej, przyjemniej i bardziej eko będzie po prostu je… zjeść? "Pyszne chwasty" zawierają krótki wstęp, porady dotyczące zbioru, opis 14 roślin i 137 przepisów na dania z chwastów w tym: sałatki, pasty i sosy, zupy, tarty i makarony, koktajle, herbatki i napoje fermentowane, słodkości i wypieki, konfitury i syropy.
    Zasmakuj w twarożku z kurdybankiem, upiecz wegańskie bułeczki z komosą i skosztuj spaghetti z pączkami mniszka! Dowiedz się, jak przyrządzić nalewkę z kwiatów fiołka, i ugotuj risotto z koniczyny! Pokrzywa, tasznik, babka czy gwiazdnica nie muszą być wrogimi intruzami, lecz mogą stać się składnikiem wyjątkowego dania!

    „Polskie pola i ogrody kryją w sobie mnóstwo kulinarnych skarbów. Ta książka uczy, jak wprowadzić do codziennego menu rośliny o ciekawych smakach i wartościowych składnikach. Z fiołka, pokrzywy, stokrotki, zebranych podczas zwykłego spaceru, stworzymy niezwykłe dania. Gorąco polecam!” Ewa Wachowicz

    „Natura jest niesamowita. Karmi nas, odżywia i leczy. Nałogowo jadam pokrzywę, kurdybanek i inne chwasty – często będę sięgała po przepisy z tej wyjątkowej książki”. Agnieszka Maciąg, promotorka zdrowego stylu życia

    „Brakowało mi poradnika, który przełoży na język codziennego gotowania pomysły współczesnych kucharzy, znajdujących poezję smaku w roślinach z pobliskiej łąki. Piękne zdjęcia i inspirujące przepisy sprzyjają kulinarnym eksperymentom. Tego lata jemy mlecz!” Maryla Musidłowska, dziennikarka kulinarna Kuchnia+, Elle, In Style

    Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka bloga kulinarnego Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie dzikich roślin i jadalnych kwiatów. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Wydawnictwo Pascal
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    Cena do negocjacji

  • Inspiracje w tortach

    Inspiracje w tortach

    Dekoratorzy tortów przygotowali kilka inspiracji na torty: weselny, komunijny i urodzinowy dla dzieci.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Sklep firmowy

    Sklep firmowy

    Sklep firmowy to dobry pomysł na pozyskanie stałych klientów. Dlatego tak ważnym jest, by podążać za jego potrzebami i nowoczesnymi trendami. Regionalność, ekologia i funkcjonalność – w naszym dodatku znajdziecie ich przegląd, a także praktyczne sposoby ich wdrożenia dla piekarni i cukierni. Sprzedaż to nie tylko dobra jakość samych produktów, ale też lokalizacja oraz wygląd samego sklepu. Tu dobrym rozwiązaniem okazuje się sklep w zabudowie kontenerowej, bo szybko powstaje i jest mobilny. Szybkość i łatwość coraz częściej stają się wyznacznikami współczesnego handlu. Stąd wzrasta zainteresowanie zakupami online.

    •     Trendy konsumenckie
    •     Dobra lokalizacja w mieście i centrum handlowym
    •     Wady i zalety sklepów w zabudowie kontenerowej
    •     Od schłodzenia po wypiek w sklepie
    •     Wirtualna piekarnia i cukiernia – zbytek czy konieczność?

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Wielkanoc po mistrzowsku

    Wielkanoc po mistrzowsku

    Wielkanoc to nie tylko mazurek przełożony masą kajmakową oraz klasyczny sernik. Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi mistrzowskimi recepturami, dzięki którym odkryjecie jak wiele smaków kryje nadchodzący sezon. Prócz przywrócenia blasku tradycyjnym przepisom, jak baba lub pascha, znajdziecie tu receptury na desery przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami, w tym tarty oraz muffinki.

    Receptury

    • Babka „Alibabka” SUPRIMA
    • Babka Colomba di Pasqua
    • Babka piaskowa czekoladowa / Babka piaskowa jasna
    • Chleb SUPRIMA - Panefit Sitkowy
    • Drożdżowe bułeczki z nadzieniem brzoskwiniowym
    • Kremówka nałęczowska
    • Lekki torcik z chrupiącym kokosem
    • Marchewkowa baba drożdżowa
    • Muffiny wielkanocne
    • Pascha w białej czekoladzie
    • Pomarańczowo-serowy cake
    • Słodki stół na cztery pory roku – wiosna
    • Szachownica
    • Sernik brulee
    • Tarta cytrusowa z bezą
    • Tarta świąteczna
    • Torcik Cherry
    • Torcik orzechowy
    • Tort cytrynowy z bazylią
    • Uldo Panettone
    • Włoska Baba'
    • Żółty spodek

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży maj-czerwiec 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży maj-czerwiec 2015

    Axel - Program dla piekarni i cukierni
    BakerLink - Nasze niezawodne urządzenia zapewnią wysoką jakość i powtarzalność
    Barbara Luijckx - Inspirujące dekoracje czekoladowe
    CSB System - Biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa
    CSM Polska - Nowości w ofercie: Meister Joghurt Sahre Torte, Marquerite Appacitrone i inne
    Dekor Pol - Dekoracje cukiernicze: wykrojniki, masy cukrowe, posypki...
    Geth - Odpiek sklepowy MIWE - piece w wielu kombinacjach
    Guz Technika Piekarnicza - Piec LUXROTOR ECOSTONE, zmywarki Hobart...
    Guz Technika Piekarnicza - Agregat garowniczy, dozowniki, schładzacze wody
    Hert Akcesoria - Wygodne zakupy u Nas stacjonarnie i online
    Hurtownie partnerskie - Adresy hurtowni w całej Polsce
    Kandy - Lauretta - termostabilne nadzienia kremowe i owocowe
    Kruszwica - ...zaprasza na Podwieczorki z Akademią Mistrza: Kraków, Chorzów, Wrocław,
          Piotrków Tr., Warszawa
    Lesaffre Polska - LESAFFRE PRESTIGE GROUP - akcja promocyjna
    Magorex - Formy do wypieku
    MarketingFanpage - Poprowadzimy Twoje konto fanpage przez miesiąc za darmo
    Martin Braun/Grados - Promocje: ŻELFIX BRAUN, polewy do lodów Cresco, żel CLARO,
           stabilizatory Alaska i Eden, Happy Jelly - galaretki BRAUN
    Masz Gliwice - Promocja: funkcja dozowania wody w cenie miesiarki
    Modecor - POP - nowa masa cukrowa już zabarwiona
    Opracowanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji - "Słodko-Słodkie" nowa książka Małgorzaty Weber
    Peters&Nurkowski - Revent - piece obrotowe, piece okrągłe, garownie,
         komory studzenia próżniowego...
    Pfahnl Polska - Gwarancja wypieków o najwyższej jakości, doskonałym smaku
          i bardzo szerokiej gamie asortymentowej
    Polmarkus - Profesjonalny sklep on-line
    Polmarkus - ...poszukuje kandydata na stanowisko Technolog cukiernictwa
    Składanowscy Architekci - Architektura w piekarni
    Targi IBA - Branżowe spotkanie ekspertów z branży piekarskiej, cukierniczej i snacków,
           Monachium, 12-17 września
    UNIFERM Polska - Variokom - wyśmienite pieczywo na grilla
    Uldo Polska - Poznaj produkty ULDO bez pszenicy: Chleb, kruche, babka piaskowa...

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij AKTUALNY PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe