...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • 3 książki "Tradycje kulinarne Korei" - nagrody w Plebiscycie

    3 książki "Tradycje kulinarne Korei" - nagrody w Plebiscycie

    Najnowsza książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek pt. "Tradycje kulinarne Korei". Bogato ilustrowana publikacja uzupełniona została też przepisami na pyszne oraz popularne koreańskie dania i słodycze.

    "Tradycje kulinarne Korei" to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.

    Trzy egzemplarze książki są nagrodami w Plebiscycie Sezon na Owoce

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Lody, kawa i czekolada – dodatek specjalny 2015 r.

    Lody, kawa i czekolada – dodatek specjalny 2015 r.

    Lody na kółkach, czekolada z drukarki, cebula w pralinkach i wszystkie aromaty w jednym ziarenku kawy! – nasz specjalny dodatek nasyci każdego, kto szuka deserowych inspiracji z najwyższej półki.

    Czy nowoczesna technologia jest jedyną słuszną drogą rozwoju współczesnego cukiernictwa? Producenci drukarek spożywczych 3D ogłaszają, że już wkrótce maszyny będą w  wyręczać w pracy cukierników. Nieco inne zdanie na ten temat ma słynny hiszpański mistrz czekolady – Ramon Morato, który twierdzi, że w pracy cukiernika najważniejsza jest... miłość do surowca, z którym się pracuje! Z całą pewnością pasję widać w tym, co robi Anna Szczepłek z Sztuki Czekolady oraz we wszystkich przygotowanych dla nas recepturach. Maciej Majzon-Wójtowicz udowadnia, że potrzebne jest również kreatywne podejście do tematu słodkości, a Krzysztof Barabosz, że dogłębnej znajomości produktu.

    Zapraszamy do wnikliwego zapoznania się z naszym specjalnym dodatkiem.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży kwiecień 2015

    Axel - Program dla piekarni i cukierni
    BakerLink - Fermentatory mąki, zaparzacze mąki i ziaren, silosy, receptory...
    BCC Polska - Producent przyczep i pojazdów specjalnych
    Comprital Polska - Lody wegańskie - nowe trendy w konsumpcji
    Credin Polska - CREDI COOKIES SENSATION 5, 26-27 maja, Sobótka
    Emix - Słodka pokusa
    Guz Technika Piekarnicza - Piec LUXROTOR ECOSTONE, zmywarki Hobart...
    Guz Technika Piekarnicza - Agregat garowniczy, dozowniki, schładzacze wody
    Geth - Piece piekarnicze i systemy chłodnicze MIWE
    Hurtownie partnerskie - Adresy hurtowni w całej Polsce
    Ibis - Piece ceramiczno-rurowe
    Kandy - Lauretta - termostabilne nadzienia kremowe i owocowe
    Kruszwica - Konkurs: Zostań Maestro wypieków
    Kruszwica - Bake & Play - podejmij wyzwanie mistrza!
    Magorex - Perforowanee blachy wypiekowe
    Modecor - Colorgel - do szystkich twoich wyrobów!
    Opracowanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami
    Pfahnl Polska - Gwarancja wypieków o najwyższej jakości, doskonałym smaku i bardzo szerokiej gamie asortymentowej
    Plus - Oferujemy: proszki lodowe, świderki i softy, sorbety granity shake’i, gotowe masy lodowe...
    Polmarkus - Rozpocznij z nami sezon lodowy 2015
    Sempre - Zapraszamy do naszego sklepu dla cukierników, lodziarzy, baristów…
    Targi Baltpiek, 27 - 29 maja, Gdańsk
    Targi Bakepol, 10 - 13 października, Lublin
    UNIFERM Polska - Natura Zbóż - chleb z kiełkami pszenicy i pełnymi ziarnami żyta
    Valrhona - MOZESZ DOPISAC CO TAM JEST? BO NIE MAM TEJ STRONY na ftp

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży marzec 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży marzec 2015

    AKO - Babka Luksusowa
    Axel - Program dla piekarni i cukierni
    BakerLink - Idealne urządzenia do produkcji naturalnych zakwasów
    Barbara Luijckx - Jakość, Technologia, Design. Nowy katalog dekoracji.
    Biblioteka Mistrza Branży - polecane opracowania
    CSB System - Sukces jest kwestią systemu. Rozwiązania IT.
    Darpol - Mieszanki dla przemysłu piekarskiego
    Dekor Pol - Dekoracje cukiernicze: wykrojniki, masy cukrowe, gotowe dekoracje cukrowe, stojaki...
    Erg System - Wózki, skrzynki i palety transportowe.
    FRITSCH Polska - Technologia wyrobu pieczywa delikatesowego
    Guz Technika Piekarnicza - ubijaczki, krajalnice, dzielarko-zaokrąglarki, linie do produkcji
    Guz Technika Piekarnicza - Agregat garowniczy, dozowniki, schładzacze wody
    Hurtownie partnerskie - Adresy hurtowni w całej Polsce
    Jagr - Zobacz asortyment na jagr.com.pl. Masła, oleje, nabiał, drzemy...
    Kandy - Lauretta - termostabilne nadzienia kremowe i owocowe
    Kruszwica - Olej do wypieków Maestro Kolor  
    Lebo - Akcesoria piekarnicze i cukiernicze - blachy, wózki itp.
    Lesaffre Polska - "Znakomity" - wieloziarniste pieczywo wzbogacone kwasem foliowym
    Magorex - Tace wystawowe, formy świąteczne
    Martin Braun/Grados - Tort mango-czekoladowy z nutą pomarańczy
    Masz Gliwice - Produkujemy miesiarki spiralne, miesiarko-ubijaczki, krajalnice do chleba
    Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami
    Pfahnl Polska - Gwarancja wypieków o najwyższej jakości, doskonałym smaku i bardzo szerokiej gamie asortymentowej
    Polmarkus - Ribot 1000 - wielozadaniowe urządzenie dla piekarni, cukierni, lodziarni, gastronomii
    Prenumerata Mistrza Branży
    Sarana - Płyty Glasbord na ściany i sufity
    Sweet Decor - Największy w Polsce producent atrap tortowych
    Targi Bakepol, 10 - 13 października 2015
    Uldo Polska - Koncentrat 100% do produkcji tradycyjnej włoskiej babki Panettone
    UNIFERM Polska - Muffiny Wielkanocne
    Wiesheu Polska - Piece - do wszystkiego, dla wszystkich, do każdego rodzaju ciasta
    Zeelandia - Komponenty piekarskie do przygotowania produktów z czytą etykietą

     

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij PDF

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2015

    Katalog reklam - Mistrz Branży luty 2015

    AKO - Lody Sorbetowe Pomorskie, chleb o niskiej zawartości glutenu
    Axel - Program dla piekarni i cukierni
    Akademia Stylu Angielskiego – Filmy instruktażowe
    BakerLink - Idealne urządzenia do produkcji naturalnych zakwasów
    BioStar - Zaczątek BioStarPlus
    CSM Polska - Naturalne polepszacze do chleba i bułek Olympial E-Free
    CSM Polska - Promocje Wielkanocne
    CSB System - Biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa
    Guz Technika Piekarnicza - Zaawansowane ekologiczne technologie chłodnicze i piekarnicze
    Guz Technika Piekarnicza - Agregat garowniczy, dozowniki, schładzacze wody
    Hurtownie partnerskie - Adresy hurtowni w całej Polsce
    Kandy - Lauretta - termostabilne nadzienia kremowe i owocowe
    Lebo - Blachy do wypieku zapiekanek
    Magorex - Pokrowce na wózki
    MarketingFanpage - Poprowadzimy twoje konto fanpage przez miesiąc za darmo
    Masz Gliwice - Produkujemy miesiarki spiralne, miesiarko-ubijaczki, krajalnice do chleba
    Modecor - Kurs Dekorowania Tortów Zaawansowany i Podstawowy, Nowa linia dekoracji
    Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami
    Pfahnl Polska - Producent wysokiej jakości mąk, gotowych mieszanek, polepszaczy (...)
    Polmarkus - Ribot 1000 - wielozadaniowe urządzenie dla piekarni, cukierni, lodziarni, gastronomii
    Prenumerata Mistrza Branży
    Savpol - Seminaria lodziarskie 16-20 marca
    Sempre - Surowce dla cukierni i lodziarni, dekoracje, doradztwo. Nowość Lody Pernigotti AMOR.
    Targi Bakepol, 10 - 13 października 2015
    Targi SweetTargi, 28 lutego - 2 marca 2015
    Targi Baltpiek, 27-29 maja 2015
    UNIFERM Polska - Bułka rzymska, pszenno - żytnia z aromatycznymi przyprawami oraz ziarnami
    Wiesheu Polska - Piece - do wszystkiego, dla wszystkich, do każdego rodzaju ciasta
    www.MistrzBranzy.pl

    zobacz na platformie ISSUU (okienko poniżej) lub ściągnij PDF

     

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • "Chłodnictwo. Technologia w piekarni."

    "Chłodnictwo. Technologia w piekarni."

    Czy technologia chłodzenia to przy­szłość branży piekarniczej? Dla auto­rów najnowszej publikacji odpowiedź jest oczywista. – (…) znajomość tech­nologii chłodzenia może stanowić solidną podstawę rozwoju danego zakładu, jak również być kluczem do jego sukcesu na rynku piekarniczym – pisze dr Klaus Lösche we wstępie książki. Dodaje rów­nież, że ta technologia ma wciąż niewy­korzystane możliwości, „co z kolei może stanowić potencjał dla rozwoju zakła­du zarówno pod względem technolo­giczno-jakościowym, jak również pod względem ekonomicznym (niższe koszty energii/produkcji)”.

    Decyzja o zastosowaniu technologii chłodzenia w piekarni wiąże się z prze­organizowaniem całej produkcji, po­cząwszy od miesienia ciast, kończąc na sposobach dostarczania produktów do punktów sprzedaży. Warto zatem sięgnąć po opracowanie, które skupia się na aspektach prawnych, ale też ob­szernie prezentuje technologie chłod­nicze w piekarstwie, fizyczno-przyrod­nicze podstawy chłodzenia i mrożenia produktów spożywczych, jak również głębokiego mrożenia ciast i pieczywa wypieczonego na tle dotychczasowych badań w tej dziedzinie.

    Opracowanie pod redakcją dr. Klausa Lösche jest nawiązaniem do ubiegło­rocznej publikacji „Odroczony rozrost. Technologia w piekarni” autorstwa dr. Hansa Hubera.


    Poradnik można zamówić w redakcji „Mistrza Branży”.
    T: 32 729 96 80, 881 610 660
    e-mail: prenumerata@mistrzbranzy.pl

    [img]7593[/img]

    Cena katalogowa książki to 99zł, w Mistrzu Branży 80zł.

    Dane do przelewu:
    25 1050 1214 1000 0022 0065 5245
    Wydawnictwo Grupa 69
    ul. Klimczoka 9
    40-857 Katowice

     Zamów poradnik już dziś w redakcji „Mistrza Branży”, a odbierz go podczas Expo Sweet 2015 w Warszawie.

     

    Informacje o książce:
    Red. nauk. Klaus Lösche
    (Kältetechnologie in der Bäckerei)
    Tłum. Agnieszka Błaszczak, konsultacja merytoryczna Tomasz Błaszczak
    Wyd. 1, s. ok. 450, opr. twarda, 15x23,5 cm

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    PWN / dr. Hans Huber
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 80,00 zł

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe