25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Obróbka termiczna oraz niska aktywność wody skutecznie ograniczają rozwój niekorzystnej mikroflory w produktach piekarskich czy cukierniczych. Wystarczy jednak niska higiena produkcji (np. brudne powierzchnie produkcyjne i narzędzia), niska jakość surowców, niewłaściwe przechowywanie, by produkty te stały się źródłem problemów.
Gastronomia wciąż pozostaje jedną z najbardziej interesujących dla franczyzobiorców branż. Pomimo że dotknął ją kryzys, że nie brakuje sieci, które w ostatnim czasie miały na swoim koncie nie tylko nowe otwarcia, ale też liczne zamknięcia, to liczba lokali działających na licencji nieustannie rośnie.
19-20 październik 2012 r. w Miejskim Ogrodzie Zoologicznym w Gdańsku-Oliwie 20 młodych zawodników pokaże swoje umiejętności w ciekawej sztuce carvingu. Zmierzą się w dwóch konkurencjach: rzeźba w arbuzie oraz bukiet kwiatów z samych warzyw.
1 września br. Regionalna Izba Przemysłowo-Handlowa w Gliwicach oraz Marszałek Województwa Śląskiego już po raz trzeci zapraszają na uroczyste rozstrzygnięcie konkursu „Marka – Śląskie”.
Rośnie zapotrzebowanie na restauracje, kawiarnie oraz piekarnie przyjazne osobom na diecie bezglutenowej. W tym celu Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej prowadzi ogólnopolski program informacyjno-edukacyjny MENU BEZ GLUTENU.
Spółka Jeronimo Martins, właściciel Biedronki, przymierza się do megapromocji, która ma ściąć ceny oferowanych produktów do połowy - informuje "Puls Biznesu". Dostawcy już otrzymali stosowne pisma.