Cukiernictwo
Lista artykułów
-
-
Felieton: Słodki trud 0
‒ (...) nie będę słodzić, że było łatwo. Nawet dziewczyny, które zajmują się tym zawodowo i mają za sobą dziesiątki tortów, mówią wprost ‒ to jeden z najcięższych fachów. Jeden z tych, gdzie liczy się zarówno fantazja, talent, jak i fach w ręku ‒ pisze Aurora Czekoladowa w felietonie po szkoleniu z sugarcraftingu.
więcej -
Wielkanoc z jajem 0
Aleksandra Próchnicka, kucharz, realizuje przyuczenie do wykonywania określonej pracy w firmie P.H.U.,,DAWBOR", reprezentuje Ochotniczy Hufiec Pracy w Rybniku.
więcej -
NIE dla propozycji nowelizacji ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia 0
W lutym br. Rada Ministrów pozytywnie zaopiniowała projekt PSL dotyczący zmiany ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Posłowie chcą zakazać sprzedaży, prezentacji i reklamy tzw. żywności śmieciowej.
więcej -
Anna Daraż i Modecor, czyli tutorial na żywo 0
Fajne miejsce, fajni ludzie, surowce najlepszej jakości oraz sugarcrafterka Anna Daraż ‒ to wszystko złożyło się na pierwsze spotkanie z cyklu 10 szkoleń firmy Modecor. 18 marca 2014 r. do Tarnowskich Gór przyjechało 12 pań, klientek firmy Sweet Decor, dla których styl angielski to pasja i sposób na życie.
więcej -
Mistrz Branży organizuje cykl szkoleń "Znakowanie żywności" 0
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w organizowanych przez nas szkoleniach dot. znakowania żywności. Szkolenia będą prowadzone przez specjalistę ds. bezpieczeństwa i znakowania żywności Wiolettę Bogusz-Kaliś. Zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych cen, obowiązujących przy zgłoszeniu i wpłacie w 1 terminie!
więcej -
World Food Warsaw 2014: Czy nowe rynki mogą być lekarstwem na problemy eksportowe polskiego rolnictwa? 0
Otwarcie na nowe rynki, specjalna internetowa platforma biznesowa, możliwość nawiązania bezpośrednich kontaktów z firmami współpracującymi z ITE Group – to tylko niektóre z propozycji organizatorów Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014.
więcej