25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
By pomóc lokalnym przedsiębiorcom, Too Good To Go wprowadziło tymczasowe rozwiązanie non-profit, które pozwala użytkownikom zamówić jedzenie w pełnej cenie na wynos – cały dochód ze sprzedaży powędruje prosto do partnerów. Paczki w ramach inicjatywy #WeCare są już dostępne w aplikacji.
Najszybszy przyrost osób zakażonych w Polsce może wynieść ok. 400 na dobę i nastąpi między 28 marca a 8 kwietnia (między 25 a 35 dniem epidemii) – informuje ExMetrix, firma zajmująca się prognozami gospodarczymi i społecznymi.
Ruszyła kampania społeczna #WspieramLokalneLokale. Jej celem jest zachęcenie konsumentów do składania zamówień z dostawą do domu w lokalnych restauracjach i tym samym wsparcie lokali w czasie wprowadzonego na terenie kraju stanu epidemii.
Tomasz Korfel z Lajkonik.House of Bakery zaoferował swoją pomoc cukierniom i restauracjom, zachęcając je do wypieku chleba w tym trudnym czasie. Bezpłatnie dzieli się wiedzą, jak zrobić chleb w warunkach pracowni cukierniczej czy lokalu gastronomicznego. Z nami podzielił się recepturą na chleb razowy Graham na zakwasie poolish.
Polscy piekarze, lodziarze i cukiernicy toczą walkę o przetrwanie w związku z kryzysem na rynku wywołanym epidemią. To nie znaczy, że w tej walce zapominają o innych. Przeciwnie – dzielą się wiedzą, karmią służbę zdrowia i edukują najmłodszych.
Co powinieneś wiedzieć o koronawirusie? Jak chronić się przed nowym wirusem w zakładzie produkującym żywność, a jakie środki ostrożności wprowadzić w punktach sprzedaży? Podsumowaliśmy najważniejsze informacje i zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przeczytaj koniecznie!