25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Największym osiągnięciem ludzkiego umysłu było wynalezienie sposobu produkcji chleba na kwasie piekarskim w starożytnym Egipcie. Teraz naukowcom nie pozostaje nic innego, jak tylko potwierdzać i objaśniać ten wynalazek” – Kliment Arkadjewicz Timiriazew (1843-1920).
Twoje dziecko ma zdiagnozowaną celiakię i musi stosować dietę bezglutenową? Z tym trudnym tematem zmaga się wielu rodziców. O celiakii, alergii na gluten i pozostałych schorzeniach związanych z nietolerancją glutenu mówi się coraz więcej, a co istotne, nie w kontekście kolejnej fanaberii dietetycznej, a poważnej choroby.
Ekorewolucja w gastronomii stała się faktem. Także branża kawowa odczuła jej silny podmuch. Trend ten zbiegł się z wysypem rzemieślniczych palarni, z założenia bardziej tradycyjnych i przyjaźniejszych środowisku. Mamy więc u baristów rewolucję do kwadratu. I jak każda rewolucja ma ona swoje koszty.
Po dłuższej przerwie wraca, a w nim: Marta Hidalgo i jej hipnotyzujące dzieła z czekolady plastycznej, słodkie stoły, torty kolosy, aktualne trendy dekoratorskie i 14 autorskich tutoriali polskich dekoratorek! Zacznij sezon razem z Twoim ulubionym Mistrzem Dekoracji w wydaniu specjalnym!
Cukiernia i piekarnia to miejsca, gdzie sprzedaje się nie tylko ciastka, bułki i lody. To miejsca, do których konsument przychodzi po odrobinę szczęścia. Dlatego tak ważne w ich działaniach są storytelling, social media i komunikacja. Jak to ugryźć? O tym rozmawiamy z Angeliką Borysiak z Brand2eat.
Jesteś specjalistką od słodkich dekoracji? Masa cukrowa to twój ulubiony surowiec? A może nie ma lepszego od ciebie w pracy z kremem maślanym? Weź udział w Konkursie Tortów podczas Festiwalu Czekolady w Katowicach oraz Krakowie.
Z marmoladą, ajerkoniakiem, musem, z budyniem, czy nawet pączki fit! W tłusty czwartek producenci prześcigają się w smakach pączków, w ich rozmiarach oraz wielkości produkcji. Sprawdźmy, jak przygotowały się polskie piekarnie, mniejsze i większe, do tegorocznego tłustego czwartku.