25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Nie chodzi już tylko o wrażenie, jakie robią na konsumentach czarne bułki, gofry, kluski śląskie czy odkrywany na nowo egzotyczny topinambur. Ich wzrastająca popularność to nie efekt mody na potrawy w zaskakujących barwach i smakach, cieszą się one coraz większą estymą z racji cechującego je prozdrowotnego potencjału.
Piekarnie popularne jak fast foody i rosnące zainteresowanie burgerowniami - poznajcie wyniki najnowszego raportu Bobby Burger dotyczącego preferencji gastronomicznych mieszkańców dużych miast.
Nowa Sól, 28 czerwca 2018 r. Lantmannen Unibake – skandynawski producent pieczywa, obecny w Polsce od początku lat ‘90, uroczyście otworzył swoją nową piekarnię w Nowej Soli - największą w Polsce i drugą co do wielkości w Europie.
Targi BAKEPOL dopiero we wrześniu 2019 r., ale już wiadomo, że z nową edycją wiąże się zmiana lokalizacji. Po trzech odsłonach w Kielcach i trzech w Lublinie przyszedł czas na Kraków. Dlaczego wybór padł na stolicę Małopolski?
Według księgowych obsługujących 20 000 klientów największego w Polsce biura rachunkowego Tax Care, nowe rozporządzenie przyczyniło się do poprawy komunikacji z Urzędami Skarbowymi, zmniejszenia liczby faktur wzbudzających wątpliwości oraz zwiększenia terminowości przedsiębiorców w dostarczaniu dokumentów do zaksięgowania.
Pieczywo świeże bezglutenowe Putka posiadające znak Przekreślonego Kłosa zostało jednogłośnie uznane przez konsumentów za najlepsze w konkursie Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018. Konkurs organizowany jest przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.