25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
7 grudnia br. w wieku 75 lat zmarł Marian Pozorek, wielki mistrz piekarski, pasjonat rzemiosła, który całą miłość do pieczywa i zawodu zgromadził w prywatnym Muzeum Chleba w Warszawie. Ostatnie pożegnanie odbędzie się 16 grudnia br. na Cmentarzu Bródnowskim.
14 marca 2016 r. SweetTARGi w Katowicach staną się areną emocjonujących cukierniczych "potyczek" na zdrowe, smaczne i artystyczne słodkie dzieła. Kolejność nie jest przypadkowa. Podejmijcie wyzwanie nowoczesnego cukiernictwa podążającego za potrzebami współczesnego świata. Pokażcie swój talent, umiejętności oraz wiedzę!
Co zrobić z w pełni lub z prawie w pełni zamortyzowanym samochodem? Przedsiębiorcy często wypisują go z ewidencji środków trwałych, ale nadal używają go w działalności w charakterze auta „prywatnego”, przez co rozliczają w jej kosztach wydatki z nim związane oraz odliczają od nich „połowę” VAT-u.
28 października br. 20 kreatorów czekoladowych dzieł stanęło do walki o tytuł Mistrza Czekolady. Była to walka nie tyle między uczestnikami, ale pojedynek z czasem, własnymi słabościami i z czekoladą, która kolejny raz pokazała, że jest nie tylko najbardziej plastycznym produktem, ale jakże nieprzewidywalnym!
Za nami pierwsze spotkanie z cyklu Akademii Mistrza, do którego zapraszane są gwiazdy światowego cukiernictwa. Pierwszym, który zawitał w Polsce był włoski maestro Leonardo Di Carlo.
Po sukcesie w 2014 r. polskiej reprezentacji w konkursie Coppa del Mondo della Gelateria kolejny zespół aktywnie przygotowuje się do najbliższej edycji najbardziej prestiżowego konkursu lodziarskiego. Poznajcie mistrzów wchodzących w skład polskiej ekipy!
W cukierniczym świecie niewiele jest kobiet będących dla innych autorytetem. Zupełny fenomen stanowi kobieta cukiernik, którą mianowano papieżycą. Papieżyca jest tylko jedna. W Polsce jest nią Bożena Sikoń.