25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Trwają przygotowania do rozpoczęcia sezonu lodziarskiego. To czas, w którym odbywają się najważniejsze wydarzenia branżowe. Wśród nich Seminaria Lodziarskie 2015, podczas których firma Savpol po raz kolejny prezentowała najnowsze produkty z branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej wraz z nowinkami technologicznymi.
O ile w przypadku wręczenia pracownikowi na Wielkanoc czekoladowego zająca przedsiębiorca może uniknąć konieczności zapłaty VAT-u, o tyle zapłaci go na pewno, jeśli zdecyduje się dać np. vouchery do teatru. W ogóle natomiast nie opłaca się obdarowywać pracowników perfumami, bo obecnie wiąże się to z zakupem… kasy fiskalnej.
W kwietniu w Akademii tortownia.pl będzie czekoladowo i kwiatowo, a to za sprawą Marcina Paździora – specjalisty od czekolady i Tadeusz Braneckiego – specjalisty od cukrowych kwiatów.
Charakterystyczne lodziarnie działające pod szyldem Lody Bonano zostały docenione przez konsumentów. Marka otrzymała prestiżowy tytuł Złoty Laur Konsumenta 2015 w kategorii „lodziarnie”. W ubiegłym roku jeden z jej produktów – deser Musek - został nagrodzony Laurem Klienta Odkrycie 2014.
Rozwój e-commerce w Polsce postępuje niezwykle dynamicznie, ale nie w pełni wykorzystujemy potencjał oferowany przez sieć. Jakie są najpoważniejsze błędy e-sklepów i e-restauracji, które mogą zniechęcić klientów?
Sezon lodowy rozpocznie się już za moment! Dla tych, którzy chcą być do niego po mistrzowsku przygotowani, firma Comprital zorganizowała Pokazy Mistrzów - Aleksandry Sowy, Filippo Novelliego oraz Pawła Petrykowskiego. Czym inspirowali gości i co wyczarowali z lodów? Zapraszamy do przeczytania relacji!
25 marca br. branża piekarska straciła wartościowego człowieka – Sergiusza Kuźmiuka. Był nie tylko prawdziwym mistrzem, żywą legendą, ale też dobrym człowiekiem. Dziś przez pryzmat historii najstarszej lubelskiej piekarni przypominamy życie Sergiusza Kuźmiuka w tekście Zbigniewa Miazgi, redaktora naczelnego "Piekarza Polskiego".