![Bistro, gdzie brioszka jest królową](/public/artykuly-sponsorowane/910/6046/910_6046_22243_136x94.jpg)
Bistro, gdzie brioszka jest królową 0
Bistro „Brio”, którego menu opiera się na brioszce skończyło rok. Znajduje się w Lyonie, w ważnym miejscu na kulinarnej mapie Francji.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Bistro „Brio”, którego menu opiera się na brioszce skończyło rok. Znajduje się w Lyonie, w ważnym miejscu na kulinarnej mapie Francji.
więcejCo tydzień na europejskie wysypiska trafia ponad 1 mln ton produktów spożywczych, grzmi Eurostat. Co ważne, marnotrawstwo nie jest wyłącznie domeną gospodarstw domowych, gdyż te odpowiadają tylko za połowę strat. Jak się okazuje producenci, sklepikarze i restauratorzy wyrzucają do kosza setki tysięcy ton jedzenia.
więcejTej jesieni marka Wawel prezentuje zupełnie nową odsłonę kolekcji czekolad Premium! Linia została rozszerzona o nowy, wyjątkowy smak – czekoladę Gorzką Premium 70% cocoa 100 g Karmel & Sól morska.
więcejPrestiżowy program BIND 4.0 Open Innovation and Acceleration ogłosił dziś wyniki wyniki Finalistów tegorocznego konkursu. Na liście znalazły się trzy startupy z Polski, w tym REBREAD, którego misją jest ratowanie chleba na całym świecie i tym samym przyczynianie się do do zmniejszenia ilości żywności, która jest marnowana.
więcejPizzerina z wegańskim klopsikiem i calzone z filecikami roślinnymi – to dwie nowości w piekarni Szabelski, skomponowane z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet. Receptura nowych wypieków, przygotowana specjalnie dla popularnej sieci piekarni z Warmii i Mazur, jest efektem współpracy z Nestlé Professional.
więcejTo była nie tylko wyrównana walka, ale przede wszystkim pokaz niezwykłych talentów i możliwości jednego niezwykłego składnika - czekolady. Pod koniec października w Paryżu odbył się finał jedynych i prestiżowych mistrzostw dedykowanych czekoladzie.
więcejNa czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?
więcej