25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27
kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu
MistrzBranzy.pl
Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail:
dane@mistrzbranzy.pl
Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce
prywatności.
Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji
międzynarodowej.
Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub
ograniczenia przetwarzania.
Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na
przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu
na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane
decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Zasmakuj z nami w tym, co najlepsze. 2 lutego – w Katowicach, 9 lutego – w Krakowie podczas Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego nie zabraknie wykwintnych potraw, aromatycznej kawy, najsmaczniejszych deserów i czekolady, najlepszej jakości wina, serów i dużo, dużo więcej. Zaproszenia czekają!
Sklepy spożywcze i warzywniaki upadają najczęściej, rośnie za to liczba dyskontów oraz sklepów działających w systemie franczyzy. Polska Organizacja Handlu i Usług prognozuje, że sieci franczyzowe wzmocnią swoją pozycję w Polsce w 2014 r. – czytamy w portalu franczyzawpolsce.pl
Peter Drucker, ekspert ds. zarządzania, mawiał, że „nie ma przedsiębiorstw złych lub dobrych, są tylko źle lub dobrze zarządzane”. Jak zatem rozpoznać „dobre zarządzanie” i czy dla każdego oznacza ono to samo?
Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju organizuje we współpracy ze Związkiem Rzemiosła Polskiego - konferencję dla mikro oraz małych i średnich przedsiębiorstw w ramach nowej perspektywy finansowej na lata 2014-2020.
Po dwóch latach przerwy Jawor reaktywuje Międzynarodowe Targi Chleba, ale ... w rozszerzonej formule i pod nową nazwą. Pierwsza edycja Święta Chleba i Piernika odbędzie się w Jaworze pod koniec sierpnia, 29-31 sierpnia 2014 r.
W ekologicznej produkcji żywności zabronione jest stosowanie wszelkich dodatków chemicznych. Zarówno surowce, jak i końcowy produkt mają być wolne od takich zanieczyszczeń. Dlaczego jest to tak ważne i czy trudno jest wdrożyć najważniejsze zasady produkcji ekologicznej w piekarni?
Produkcja nowoczesnych lodów z użyciem naturalnych składników, zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji lodów oraz zagadnienia znakowania lodów - to zakres tematyczny najbliższego seminarium dla producentów lodów, które odbędzie się 30 stycznia 2014 r.