![Najlepsza bagietka tradycyjna wybrana!](/public/artykuly-sponsorowane/910/5873/910_5873_21620_136x94.jpg)
Najlepsza bagietka tradycyjna wybrana! 0
Tradycyjnie podczas dorocznego Święta Chleba we Francji wybrano też najlepszą bagietkę w kraju. Tym razem jej mistrzem okazał się Patrick Baillet.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Tradycyjnie podczas dorocznego Święta Chleba we Francji wybrano też najlepszą bagietkę w kraju. Tym razem jej mistrzem okazał się Patrick Baillet.
więcejAmerykański koncern Cargill, a konkretnie Cargill Cocoa & Chocolate Europe otworzył w swojej belgijskiej siedzibie w Mouscron Dom Czekolady. Nowoczesne europejskie centrum ma powierzchnię 6200 metrów kwadratowych, firma zainwestowała w nie 21 mln dolarów.
więcejWiele piekarni i cukierni w Polsce nieświadomie pracuje na swoją klęskę zakładając, że klient gotowy jest płacić za chleb, bułki, ciasta i torty bez górnej granicy cenowej. Co robić dalej? - to jest dylemat dla piekarza i cukiernika.
więcejSezonowość to dobry klucz do tworzenia oferty zarówno cukierni, jak i piekarni czy lodziarni. Poznaj owocowy kalendarz, a także walory zdrowotne tych letnich darów natury.
więcejBył już recykling, upcycling, a teraz nadszedł czas na upprinting. Druk 3D, który pozwala na ponowne wykorzystanie okruszków i pozostałości pieczywa do produkcji żywności. Od trzech lat pracuje nad tym Elzelinde van Doleweerd, twórczyni Upprinting Food.
więcejMimo spowolnienia gospodarczego i trwających od dawna rządowych prac nad ustawą o franczyzie, powstała oddolna inicjatywa regulująca ten sektor rynku. Kodeks dobrych praktyk potrzebny jest i franczyzobiorcom, i franczyzodawcom. Proponuje jasne zasady i daje poczucie bezpieczeństwa.
więcejWarto podkreślić, że bilansowanie receptur to lodziarski elementarz, który od wielu lat jest tematem większości szkoleń lodziarskich, więc nie powinno być wątpliwości co do ich ważności. Okazuje się jednak, że nie wszyscy wiedzą, o co chodzi.
więcej