![Firma Vegagastro zaprasza na cykl warsztatów lodziarskich](/public/artykuly-sponsorowane/538/4100/538_4100_14321_136x94.jpg)
Firma Vegagastro zaprasza na cykl warsztatów lodziarskich 0
Planujecie otwarcie lodziarni? Prowadzicie już lodziarnię, a chcielibyście poszerzyć swą wiedzę na temat technologii produkcji i światowych trendów?
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Planujecie otwarcie lodziarni? Prowadzicie już lodziarnię, a chcielibyście poszerzyć swą wiedzę na temat technologii produkcji i światowych trendów?
więcejTakie środki przewiduje dla nich Agencja Rozwoju Przemysłu, a to całkowita nowość w przypadku małych i mikroprzedsiębiorców. Pożyczka może być przeznaczona na dowolny cel, jest tylko jeden warunek – finansowane przedsięwzięcie musi być innowacyjne.
więcejCo mają buty do początków jednego z najlepszych polskich cukierników Krzysztofa Ilnickiego? Czym zaskoczyła wschodząca gwiazda śląskiego lodziarstwa Paulina Salamończyk doświadczonych włoskich lodziarzy? W jakiej formie zaserwować czekoladę jesienną porą lub jakimi kanapkami zrobić konsumentom smaka? Więcej w listopadowym MB.
więcejSprzedaż przez sieć własnych sklepów firmowych to główny kanał dystrybucji wielu piekarni i cukierni w Polsce. Taki model wiąże się jednak z koniecznością zapewnienia łatwego i szybkiego dostępu do bieżących danych dla każdego sklepu.
więcejPrzedsiębiorcy nie będą wpłacać zaliczek na PIT, jeśli te nie przekroczą 1 tys. zł, nie będą też musieli amortyzować środka trwałego tańszego niż 10 tys. zł – m.in. takie uproszczenia wprowadza nowelizacja przepisów o podatku dochodowym, którą właśnie przyjął Sejm. To dobra wiadomość dla właścicieli najmniejszych firm.
więcejJak identyfikować i ocenić zagrożenia czynnikami szkodliwymi dla zdrowia w pracy? Jak kształtować bezpieczne zachowania pracowników? Jak postępować w razie wypadku? M.in. te zagadnienia pojawią się w nowym cyklu szkoleń "Bezpieczeństwo i higiena pracy", organizowanym przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu.
więcejPonad dwustu sześćdziesięciu przedstawicieli przemysłu żywnościowego oraz polityki, gospodarki, świata nauki i mediów wzięło udział w VIII „Forum 100” – Dorocznej Gali Przemysłu Żywnościowego zorganizowanej przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex” w dniu 19 października 2017 r.
więcej