Jednym z wyzwań, przed jakim staje przyszły właściciel, jest decyzja, jak wyposażyć sklep w stanowisko sprzedaży.
Dość popularne u nas kasy fiskalne są „tradycyjnym” i jednym z tańszych rozwiązań, ale mają sporo wad. Większe możliwości dają nowoczesne terminale dotykowe.
Podobne artykuły
Własny sklep internetowy w kilka dni!Piekarnie z potencjałemZarządzanie lokalem gastronomicznymKrok 1 - komputer sprzedażowy
Rezygnując z kasy fiskalnej wybieramy bardziej precyzyjne narzędzie do sprzedaży Terminal dotykowy. Daje on więcej możliwości kontroli sprzedawanych produktów zarówno w jednym jak i sieci sklepów. Dzięki niemu właściciel w każdym momencie ma realny podgląd na zbyt artykułów i stany magazynowe. Kolejna decyzja to wybór producenta, który oferuje najpewniejsze i najlepsze rozwiązania. Idealny komputer musi być łatwy w obsłudze, szybki i niezawodny w działaniu. Drugi warunek to konstrukcja odporna na trudne warunki pracy. To najlepsza recenzja dla produktów firmy POSIFLEX, która od lat współpracuje z liderami na rynku piekarniczo-cukierniczym.
Posiflex - najlepszy wybór
Dzięki zastosowaniu innowacyjnej konstrukcji „Fan Free” komputery sprzedażowe są pasywnie chłodzone, tzn. nie posiadają wentylatorów, a jednocześnie mogą pracować 24/7, również na produkcji. Idealnie sprawdzają się też w piekarniach i cukierniach, ponieważ ich solidna i wytrzymała konstrukcja jest pyłoodporna i wodoodporna, niezawodnie działa też w pomieszczeniach, w których panują wysokie temperatury.
Te cechy połączone z nowoczesny designem, szybkimi procesorami Intel i dużymi możliwościami rozbudowy (np. dodanie drugiego monitora dla klienta) pozwalają wyposażyć stanowisko w najlepszy sprzęt na rynku i dostosować je do dostępnej powierzchni.
Krok 2 - oprogramowanie
Mamy już idealny terminal spełniający wszystkie nasze wymogi, i co dalej? Konieczne jest oprogramowanie. Listę wiodących na rynku rozwiązań IT otwiera m.in. oprogramowanie GASTRO. Dzięki niemu jesteśmy w stanie nie tylko kompleksowo wyposażyć stanowisko sprzedażowe w znany i najlepszy program na rynku, ale również zadbać o gospodarkę magazynową i efektywnie zarządzać finansami. Decydując się na to rozwiązanie, unikamy kosztownych szkoleń dla pracowników, ponieważ system jest intuicyjny, a jego obsługa prosta. Eliminujemy kolejki, zwiększając szybkość pracy personelu i, co ważne dla każdego właściciela, unikamy strat, które często wynikają z pomyłek powstałych na kasach fiskalnych. Dużo wygodniej możemy również wprowadzać identyfikację produktów, nie generując przy tym dużej liczby kodów, jak w przypadku kasy fiskalnej, a tylko stwarzać osobne guziki umieszczone w odpowiedniej grupie produktowej.
Posiflex, GASRO i mamy już wszystko!
Terminal stoi na ladzie, a na nim działa Gastro POS. Praca wre, mamy wielu zadowolonych klientów, którym wyświetlamy reklamy na drugim monitorze przyczepionym z tyłu naszego terminala. Jest przy nim też czytnik kart lojalnościowych, by dbać o stałych klientów, czytnik kodów kreskowych dla obcych produktów, szuflada na pieniądze dla bezpieczeństwa i oczywiście drukarka fiskalna . wszystko podłączone do naszego terminala! Posiadamy pełną kontrolę nad swoimi pracownikami. Jesteśmy zawsze dobrze zaopatrzeni dzięki GASTRO SZEFowi, który panuje nad stanem naszych magazynów, udostępniając nam czytelne raporty stanu magazynów oraz sprzedaży. Dochody i wydatki są pod kontrolą GASTRO FINANSE. Mamy świetnie działający lokal, nowoczesny sprzęt, piękny wystrój . krótko mówiąc: Posiflex i GASTRO.
www.posiflex.com.pl
www.gastro.pl