...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Nurkowski, materiał promocyjny

2022 - rok wyzwań

Firma Nurkowski jest firmą rodzinną od 1992 roku. Od 30 lat dzieli się doświadczeniem z polskimi piekarzami i cukiernikami, dostarczając piece, dzielarki, linie do chleba, automaty do bułek, ubijaczki i wałkownice czy zmywarki.

Poszukując dostawców urządzeń na rodzimy rynek, zawsze bierzemy pod uwagę rozwiązywanie problemów czy wyzwań, przed którymi stoją nasi klienci, a tych nie brakuje. Galopująca inflacja, podwyżki cen energii i surowców nie dają wytchnienia przedsiębiorcom.

Dlatego podczas zakupów coraz większą uwagę przykłada się do jakości i oszczędności, jaką dany sprzęt może przynieść właścicielom zakładów. Bardzo dobrym przykładem jest piec obrotowy Revent. Od lat 90. jesteśmy wyłącznym przedstawicielem tej marki w Polsce. Dostarczyliśmy już kilkaset pieców do zakładów rzemieślniczych (małych i dużych) oraz przemysłowych. Obecnie dostępne piece Revent z serii 700 i ONE wyróżniają się równomiernym i delikatnym pieczeniem, bardzo mocnym i wydajnym zaparowaniem oraz niskim zużyciem gazu. Czerpiąc doświadczenie zdobyte u naszych klientów, możemy zapewnić (również pokazać), że piece mogą pracować wsad za wsadem bez przerwy na dogrzanie, piekąc bułki i pieczywo drobne, chleby w formach i bez forem typu baltonowski, serniki, jabłeczniki, bezy, galanterię piekarską czy cukierniczą i wiele innych. Co ważne, jak pokazują wyniki badań niezależnego instytutu Fisher Nickel z USA oraz testy u naszych klientów, piece Revent zużywają mniej energii niż konkurencja, zachowując wysoką wydajność wypiekową.

 

Wdrożone przez autoryzowany serwis dwie dzielarki Artezen Calybra, woj. wielkopolskie

Instalacja dwóch pieców Revent 725, woj. podkarpackie. Wypiek wysokiej jakości galanterii cukierniczej i bezy

 

Innym przykładem maszyny pozwalającej zachować lub polepszyć jakość produktu oraz zaoszczędzić pieniądze są dzielarki Artezen. Dzielarkami i liniami do chleba zajmujemy się od 30 lat, więc wiemy, jakie wymagania mają nasi klienci. W 2016 roku wprowadziliśmy do oferty markę Artezen i od tego czasu jesteśmy jej generalnym przedstawicielem w Polsce. Dzielarki Calybra wyróżniają się tym, że podział ciasta jest bardzo delikatny. Wielokrotnie widzieliśmy u naszych klientów, jak dzielone jest ciasto o wysokim TA (zawartości wody), dłuższej niż standardowej garze w dzieży, a chleb po upieczeniu ma właściwą strukturę i nie jest „zmęczony”. Ważny aspekt to również oszczędności – dzielarki Artezen, po pierwsze, bardzo dokładnie ważą (nie ma potrzeby „przeważania” ciasta), a po drugie dzięki systemowi OIL FREE nie zużywają oleju do smarowania tłoków, pozwala tow niektórych przypadkach zaoszczędzić od kilku do kilkunastu tysięcy rocznie.

Instalacja 4 pieców Revent 724, woj. dolnośląskie. Wypiek bułek, chlebów i „foremek”

Instalacja zmywarki wielofunkcyjnej Multiwasher, woj. mazowieckie

 

 

Na samym końcu łańcucha produkcji występuje mycie. Coraz więcej zakładów produkcyjnych zwraca uwagę na kwestię czystości. Od 2015 roku jesteśmy wyłącznym i generalnym przedstawicielem firmy Somengil produkującej wielofunkcyjną zmywarkę Multiwasher. Wielokrotnie sprawdzaliśmy to rozwiązanie w zaprzyjaźnionych piekarniach i cukierniach oraz gastronomii. Nasi klienci, którzy od lat korzystają ze zmywarek Multiwasher, zgadzają się z naszym punktem widzenia, że jest to najbardziej, a zarazem najoszczędniejszy system mycia. Multiwasher to zmywarka, w której możemy umyć m.in.: wózki, kosze, blachy, formy, kastle, narzędzia ubijaczek, garnki, blachy GN. Woda pracuje w obiegu zamkniętym, a zużycie na cykl mycia i płukania to średnio ok. 8 litrów. Wiele produktów można myć w temperaturach powyżej 80°C, dzięki czemu proces ten jest szybki, efektywny i dokładny. Co ważne, wielu produktów nie trzeba namaczać, co skraca czas mycia. Dzięki zainstalowanemu systemowi SDS w ostatniej fazie następuje suszenie – wiele narzędzi jest wtedy gotowych do użycia i nie zajmuje dodatkowego miejsca.

Zapieczony wózek przed i po „dekarbonizacji” w zmywarce

Dzielarka Calybra Express – wersja dla rzemieślników, system OIL FREE – bezolejowa, kompaktowy wymiar

 

Ostatnio jeden z naszych klientów z północnej Polski, który kupił już od nas jedną zmywarkę, zachęcony oszczędnościami, ergonomią pracy oraz wysoką jakością mycia, wymienił we wszystkich swoich zakładach produkcyjnych zmywarki tunelowe na urządzenia marki Multiwasher. Na podobny zabieg zdecydowała się klient z południa Polski, który wstępnie chciał zostawić zmywarkę tunelową, lecz po testach, które wykonał, okazało się, że Multiwasher myje kosze lepiej niż tunel, a do tego jest dużo bardziej energooszczędna, a po zakończonym myciu kosze, blachy i narzędzia wychodzą suche. Nie można również zapomnieć o funkcji dekarbonizacji, dzięki której nawet najbardziej zapieczone wózki po myciu są czyste i pozbawione nagaru.

Więcej informacji pod nr. tel. 668 409 196
www.nurkowski.com

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji