Badania laboratoryjne firmy Libra Polska wykazały, że błonnik kakaowy może być tańszy od kakao o co najmniej 30%
Błonnik kakaowy jest preparatem otrzymywanym z prażonych ziaren kakaowca poprzez czyszczenie, rozdrabnianie oraz sterylizację (ciepło-para). Proces produkcyjny to tylko proces fizyczny.
Produkt jest naturalny w 100%. Posiada brązowy kolor, smak i aromat charakterystyczny dla kakao. Może być stosowany jako składnik w produktach piekarskich, cukierniczych i mlecznych. Może zastąpić od 30% aż do 100% proszku kakaowego. Nasze badania laboratoryjne wykazały, że błonnik kakaowy może być tańszy od kakao o co najmniej 30%.
- Łatwe dozowanie
- Naturalny smak i aromat
- Lepszy profil żywieniowy
- Naturalny barwnik
Libra Polska Sp. z o.o.
04-242 Warszawa
ul. Marsa 56
M: office@librapoland.com
T : +48 22 812 90 90
F : +48 22 812 91 00