...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Bydgoszcz: Degustacja chleba z pradawnych zbóż

30 marca br. na placu przed Galerią Handlową Focus w Bydgoszczy miał miejsce eco-event. To właśnie tutaj można było skosztować pięknie udekorowanego chleba z pradawnych zbóż, m.in. z pszenicy okrągłoziarnowej. Za tą akcją stała Grupa Operacyjna Pradawne Ziarno.

Grupa Operacyjna Pradawne Ziarno to projekt naukowo-wdrożeniowy, którego celem jest przywrócenie do uprawy i przetwórstwa starych, pierwotnych form pszenic. Grupa tworzy konsorcjum złożone z Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego im. J.J. Śniadeckich w Bydgoszczy, przetwórców oraz rolników z województwa pomorsko-kujawskiego. Wspólnie pracują nad innowacyjnymi produktami wytwarzanymi z pierwotnych form pszenicy okrągłoziarnowej i perskiej o podwyższonej wartości odżywczej i ich wprowadzeniem na rynek.

Podczas eventu na stoisku Grupy Operacyjnej można było porozmawiać o projekcie, poczęstować się chlebem i podzielić się swoimi wrażeniami i sugestiami. W ramach degustacji częstowano m.in. chlebem z pszenicy okrągłoziarnowej (Triticum sphaerococcum Percival o nazwie rodowej KSUR 3 "Trispa") z dodatkiem świeżo mielonej mąki pełnoziarnistej, wypieczonym przez Andrzeja Sowę w jego przydomowej piekarni. Chlebek ozdabia logo Grupy Operacyjnej Pradawne Ziarno, wykonane za pomocą szablonu Piotra Połomskiego. Pan Andrzej i Piotr Połomski są członkami facebookowej grupy "Domowy Piekarz".

Chleb z pszenicy okrągłoziarnowej (Triticum sphaerococcum Percival o nazwie rodowej KSUR 3 "Trispa"), fot. Andrzej Sowa

Więcej o Grupie Operacyjnej Pradawne Ziarno czytaj TUTAJ

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji