...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Celebruj ostatnie dni lata francuskimi śniadaniami w sercu stolicy

Śniadanie we francuskim stylu w sercu Warszawy? Teraz to możliwe w piekarni rzemieślniczej Chaud Pain. Przed lokalem, w sąsiedztwie Hotelu Europejskiego znajduje się ogródek, który pozwoli na celebrowanie chwil w gronie przyjaciół. Smaki serwowane w tym miejscu pozwolą przenieść się w aromatyczną podróż do smaków Francji.

Do końca kalendarzowego lata zostało niespełna dziesięć dni. Warto spędzić je w przyjemnej atmosferze wśród oryginalnych smaków, korzystając z promieni słońca w ogródku piekarni Chaud Pain tuż przy Krakowskim Przedmieściu.

 Prawdziwy, francuski, chrupiący croissant nasycony masłem to idealny towarzysz porannej kawy. Wypieki rodem z Francji w polskim wydaniu są dostępne w piekarni Chaud Pain w budynku Hotelu Europejskiego w Warszawie. Piekarnia istnieje na rynku od grudnia ubiegłego roku, a następnie poszerzyła swoją działalność również o ogródek przy ulicy Ossolińskich, który jest idealnym miejscem na celebrowanie chwil w gronie przyjaciół. To także świetna przestrzeń na spotkania biznesowe w formie lunchu.

 

 

„Chaud Pain dotychczas znane było mieszkańcom Warszawy z rzemieślniczego pieczywa, słodkich wypieków oraz części delikatesowej z międzynarodowymi produktami na wynos. Teraz, wraz z rozwojem naszej firmy, przygotowaliśmy dla naszych Gości nowe menu, które pozwala na celebrowanie wspólnych chwil już w formie stacjonarnej.” - mówi Antoine Azaïs, dyrektor grupy Project Warszawa.

Chaud Pain (czyt. “szo pę”) z jęz. fr. oznacza gorący chleb. To piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Przepisy, z których powstają produkty sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

 

 

“W naszej nowej ofercie znajdą się oryginalne kompozycje z francuskimi croissantami w roli głównej, które podawane są w formie wytrawnej (np. z jajecznicą, bekonem, lub kozim serem). Miłośnicy focacci odkryją ją na nowo w wersji z hummusem i burakiem, lub karczochami i włoskimi szynkami. Dodatkowo serwujemy tapasy złożone m.in. z marynowanych oliwek, oryginalnych wędlin i serów. A to wszystko w towarzystwie wypiekanego na miejscu autorskiego pieczywa rzemieślniczego. W Chaud Pain prym nadal wiedzie jednak słodka strona wypieków oraz ciast, które idealnie komponuje się z poranną kawą lub jest świetnym zwieńczeniem posiłku.” - mówi Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

 

 

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne są różne warianty kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa oraz autorskie sałatki. W części delikatesowej inspirowanej smakami świata znajdziemy m.in. kawior, konserwowe owoce morza, hiszpańskie szynki i francuskie sery. Piekarnia Chaud Pain należy do grupy Project Warszawa, pod którego parasolem znajdują się również restauracje Epoka oraz Bez Tytułu.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji