...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZS Gospodarki Żywn. i Agrob. w Lęborku, materiał promocyjny

Choinkowe babeczki Kinder Bueno

autorki: Agata Nogalska, Urszula Zawadzka, Natalia Makurat, Zespól Szkół Gospodarki Żywnościowej i Agrobiznesu w Lęborku, nauczyciel: Katarzyna Szczepańska

RECEPTURA

Ciasto
170 g masła
130 g cukru
170 g mąki pszennej
5 g proszku do pieczenia
180 g jajek (3 szt)
50 g białej czekolady
45 g mleka
50 g batonika Kinder Bueno
5 g pasty waniliowej
--------------------------------
Razem: 805 g

Krem orzechowy
250 g kremu mascorpone
40 g nutelli
--------------------------------
Razem:290 g

Dekoracja
50 g cukrowych kuleczek

Razem surowce: 1145g
Ubytki produkcyjne: 345g
Waga wyrobu gotowego: 800 g



Przygotowanie ciasta
W mikserze ucieramy cukier z masłem. Dodajemy jajko jedno po drugim ucierając na gładką masę. Dodać pastę z wanilii, mleko i miksować. Do powstałej masy dodajemy przesiane składniki suche, pokruszoną białą czekoladę i mieszamy szpatułką. Gotową masę wlewamy do foremek i wkładamy do środka jeden kawałek batonika Kinder Bueno. Całość pieczemy w temp. 180oC przez 25min.
Przygotowanie kremu orzechowego
Krem mascorpone mieszamy mikserem z nutellą i nakładamy na wypieczone oraz wystudzone babeczki. Posypujemy posypką cukrową do ozdoby.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespól Szkół Gospodarki Żywnościowej i Agrobiznesu w Lęborku

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji