Szukasz pomysłów na pączki? Czeka Cię inwestycja w smażalniki, nadziewarki, pomadziarki? Potrzebujesz fachowej porady i konkretnej informacji? Zapraszamy 19 listopada br. do piekarni pokazowej Hert w Warszawie na bezpłatne szkolenie z technologii produkcji pączków. Liczba miejsc ograniczona.
W programie szkolenia m.in. produkcja pączków, kulek twarogowych, donatów i gniazdek poznańskich – od ciasta po dekorację. Tutaj spotkasz fachowców, którzy o pączkach wiedzą wszystko. Dowiesz się o organizacji i kosztach produkcji, możliwościach zwiększenia zysków, jakości wyrobu gotowego. Na miejscu sprawdzisz, jak przygotować ciasto, formować, garować, smażyć, filtrować tłuszcz, a także nadziewać i dekorować wysmażone słodkości.
Program szkolenia
10.00-10.30 – Śniadanie ze świeżą kanapką (koncepcja Croustwich)
10.30-11.00 – Część teoretyczna: BEAR-Varimixer… mocny jak niedźwiedź
11.00-11.30 – Część praktyczna: Mieszanie i formowanie kęsów ciasta z odłożeniem na szalki załadowcze
- ubijaczka Bear-Varimixer - AS/Wodschow&Co.
- dzielarko-zaokrąglarka Multimatic – WP Bakery technologies
11.30-12.20 – Część praktyczna: Garowanie pączka
Część teoretyczna: O smażeniu, nadziewaniu, dekorowaniu pączków i filtrowaniu tłuszczu (Hert, Credin)
12.20-13.20 – Część praktyczna: Smażenie, nadziewanie i dekorowanie pączków, kulek twarogowych, donatów i gniazdek poznańskich
Podczas szkolenie będą pracowały:
ubijaczki Bear, dzielarko zaokrąglarka WP Multimatic ze stołem odkładającym, smażalnik automtyczny WP Riehle z garownią i Variostacją (czyli podwójny, dwie jednostki), smażalnik przelotowy WP Riehle DLA 150, nadziewarka Edhard, pomadziarka NBS
Termin i miejsce szkoleni: 19 listopada 2013r., Piekania Pokazowa Hert, ul. Odlewnicza 4a w Warszawie.
Ze wzgledu na ograniczoną liczbę miejsc warto już teraz zgłosić swój udział mailowo: marketing@hert.pl lub u handlowców i menedżerów w firmie Hert.
Szkolenie organizowane wspólnie z firmą Credin.