...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Słodka Kreacja, materiał promocyjny

Dekorowanie tortów w różnych stylach – najnowsze szkolenia

Torty dekorowane lukrem królewskim (royal icing), masą cukrową czy bitą śmietaną? Nauka tworzenia dekoracji z karmelu czy figurki z masy cukrowej? Sprawdź najnowszy plan szkoleń na czerwiec-lipiec w Akademii Dekoracji Tortów "Słodka Kreacja".

Royal Icing z Justyną Majewską (ostatnie miejsce wolne)

Termin: 12-14 czerwca 2015 r.
Czas trwania: po 8 godzin zegarowych wraz z przerwami
Cena: jednodniowy moduł – 550 zł, dwudniowy – 1000 zł, 3 dni szkolenia – 1300 zł

 

 

Tematyka szkoleń

I dzień:
– wykonanie białego tortu pokazanego za zdjęciach,
– Oriental stringwork – girlandy wiszące i nie tylko,
– Lace – koronkowe wykończenia oraz motyl,
– Flower Embroidery, czyli wzory florystyczne wyciskane za pomocą tylek okrągłych.
– Omówienie gęstości lukru, ćwiczenia - szablony oraz notatki.

II dzień:
– wykonanie różowego tortu – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy powyżej,
– Borders s,c. wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3 wzory wypełniające,

III dzień

– ciasteczka zdobione lukrem 
– nauka wzoru – deseczki oraz kwiaty, 4 rodzaje ćwiczenia i możliwości zastosowania.

Maksymalna liczba uczestników: 10 osób
Każdy z uczestników otrzyma certyfikat ukończenia szkolenia, jak również własnoręcznie wykonane prace.

 

Karmel bez tajemnic

Termin: 15-17 czerwca 2015 r.
Prowadzący: mistrz cukiernictwa Piotr Bajda.
Cena: 1 dzień – 500 zł, 2 dni – 850 zł, 3 dni – 1200 zł (w zależności od stopnia zaawansowania można wykupić różne moduły szkolenia).

 

Szkolenie obejmuje:
15 czerwca (szkolenie podstawowe): teoria, wyciąganie karmelu, wykonanie prostych ozdób: owoce, kwiatki.

16 czerwca (szkolenie średniozaawansowane): wykonanie pracy z czerwonymi sercami, delfinem i słonikiem 

17 czerwca (szkolenie zaawansowane): wykonanie większych kompozycji z karmelu (do wyboru uczestników).

 

Styl angielski bez tajemnic (szkolenie podstawowe)

Termin: 22 czerwca 2015 r.
Czas trwania: 6 godzin zegarowych z godzinną przerwą
Cena: 400 zł

 

Szkolenie obejmuje:
– poznanie różnych rodzajów mas cukrowych i omówienie ich zastosowania,
– naukę barwienia masy cukrowej,
– naukę prawidłowego obłożenia tortu masą cukrową (praca na atrapie),
– zapoznanie z podstawowymi akcesoriami i narzędziami niezbędnymi w stylu angielskim,
– naukę podstawowych technik dekoracyjnych (wykrawanie, odciskanie wzorów i faktur, szczypanki, falbanki, dekoracje typu patchwork),
– naukę korzystania z form silikonowych i plastikowych.

 

Frozen z Krainy Lodu

Termin: 23 czerwca 2015 r.
Prowadząca: Ania Kowalczyk
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł

 

 

Kupując pakiet 2 szkoleń ze stylu angielskiego płacisz 700 zł.

Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie dołu tortu kokarda,
– wykonanie dekoracji na tort - figurka Frozen i Olafa z Krainy Lodu,
– wykonanie prostych ozdób z wykrawaczek plastikowych i form silikonowych,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

Kraina bitej śmietany (szkolenie podstawowe)

Termin: 13 lipiec 2015 r.
Cena: 500 zł 
Czas trwania: 9.00-16.00 (z godzinną przerwą)
Liczba miejsc: maks. 6 osób

 

Kurs przeznaczony dla osób, które chcą poznać podstawy techniki klasycznego zdobienia tortów bitą śmietaną. Nie jest wymagana żadna praktyka, wystarczą chęci i ciekawość. Program obejmuje kluczowe procesy pracy z bitą śmietaną, od jej własnoręcznego wykonania, poprzez barwienie, przekładanie i zdobienie tortu. Praca odbywa się na atrapach tortów, które są obsmarowywane bitą śmietaną, a następnie zdobione własnoręcznie wykonanymi przez uczniów ozdobami.

Podczas szkolenia uczestnicy zdobędą umiejętność wykonania tortu obłożonego bitą śmietaną z pięknie wykonanymi falbankami na bokach tortu, szprycą u góry i przystrojonego prostymi dekoracjami. Szkolenie kończy się otrzymaniem Dyplomu.

 

Figurki Kubuś Puchatek i Myszka Minie


Termin: 14 lipca 2015 r.
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł

 

Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykonanie dekoracji: figurka Kubusia Puchatka, figurka Myszki Minie
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

Torty 3D

Termin: 15 lipca 2015 r.
Prowadząca: Ewa Lisaj
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł


Szkolenie obejmuje:
– złożenie tortu,
– uformowanie kształtu i obsmarowanie kremem,
– nałożenie masy cukrowej,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.

 

UWAGA! Organizator szkoleń zapewnia nocleg: blisko Akademii 34 zł/doba.
Przy zgłoszeniu na szkolenie należy podać, czy zamawiają Państwo również nocleg.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji