Wiele piekarni już od pewnego czasu działa w obszarze gastronomii. Począwszy od śniadań, przez koncept kanapkowy, a skończywszy na własnym garmażu, widzimy, jak dynamicznie rozwija się ta gałąź biznesu u wielu naszych klientów. Można powiedzieć, ze piekarnie na poważnie myślą o rozwoju strefy gastronomicznej w swoich sklepach.
Podobne artykuły
Allsupply – EUROPA zjednoczona w różnorodnościSpeed-X – rewolucja w gastronomiiŚwietny chleb pochodzi z równie dobrego piecaCzy ten trend przeminie? A czy przeminął trend na wypiek sklepowy? Jeszcze kilkanaście lat temu większość piekarni wypiekało wyroby w zakładach głównych i rozwoziło je po piekarniach na terenie danego miasta. A teraz? Sytuacja uległa dużej zmianie, oczywiście nadal są na rynku piekarnie, które pracują w tym modelu, ale czy długo nie będą dostrzegać zmian w swoim otoczeniu konkurencyjnym i odpowiednio na to reagować?
Obecnie firma Wiesheu Polska przygotowuje się do udziału w targach gastronomicznych EuroGastro w Nadarzynie, które planowo odbędą się 1-3 września 2021 r. Chcemy na nich zaprezentować koncept gastronomiczny w najmniejszym możliwym formacie. Co to oznacza?
Oznacza to, że będziemy chcieli pokazać, jak wiele ciekawych produktów można zaoferować klientom, mając do dyspozycji tylko pięć gniazdek 230 V i naprawdę bardzo małą przestrzeń! Jak małą, spytacie, bo przecież każdy mierzy swoją indywidualną miarą? W tym miejscu stawiamy kropkę, ponieważ chcemy, abyście wybrali się na te targi i przekonali o tym na własne oczy! Oprócz nas na EuroGastro znajdziecie na pewno wielu interesujących dostawców, z którymi będziecie mogli rozwijać koncept gastronomiczny w swoich piekarniach – jesteśmy tego pewni! Na pewno będzie to dobrze spędzony czas!
Team Wiesheu Polska znajdziecie we wspólnej przestrzeni targowej, którą będziemy dzielić z firmą BWT na stoisku B30.BWT również jest liderem rynku w swojej kategorii, czyli produkcji i sprzedaży filtrów do uzdatniania wody, ale nie tylko. Na tegorocznej edycji EuroGastro będą prezentować m.in. dyspenser do wody AQA drink, który serwuje czystą i smaczną wodę w 4 opcjach: zimna, gorąca, gazowana lub w temperaturze pokojowej. Na co dzień wspólnie dzielimy przestrzeń biurową przy ul. Połczynskiej 116 w Warszawie wiec postanowiliśmy przenieść to również na przestrzeń targową w Nadarzynie.
Zabieramy ze sobą dwa piece:
1. Minimat 43S (3 blachy), w którym można przygotowywać tak wiele różnych produktów piekarniczych, że czasami sami jesteśmy zaskoczeni!
2. Atollspeed, który zaskakuje nas przede wszystkim czasami obróbki termicznej, bo wyniki są rekordowe. Nieporównywalne z innymi urządzeniami – piece hybrydowe to po prostu inna bajka…
Produkty eksponować będziemy w najmniejszej witrynie sklepowej od firmy Graner-Ice, tak aby trzymać się konceptu: minimalne zapotrzebowanie na miejsce – maksymalne jego wykorzystanie!
Ufamy, że targi odbędą się bez zakłóceń i będziemy mogli spotkać się z Państwem ponownie w przestrzeni targowej. Od ostatniego razu minęło już 1,5 roku!
Do zobaczenia na targach EuroGastro 2021 przy stoisku B30!
Team Wiesheu Polska