...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Gourmand World Cookbook Awards znowu dla Polki?

Szanse na zdobycie kolejnego kulinarnego Oskara dla Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek są coraz większe! „Tradycje kulinarne Korei” to już druga publikacja autorki, która znalazła się w ścisłym finale prestiżowego konkursu dla książek kulinarnych Gourmand World Cookbook Awards.

Pod koniec ubiegłego roku książka „Tradycje kulinarne Korei” została uznana za najlepszą polską propozycję w dwóch kategoriach: „Najlepsza książka o kuchni azjatyckiej wśród książek spoza Azji” oraz „Najlepsza książka selfpublished” (przyp. red. opublikowana własny sumptem). Co prawda autorka Magdalena Tomaszewska-Bolałek zmierzyła się już z rywalami z 209 państw, ale to nie koniec. Do ścisłego finału książka trafiła w kategorii „Najlepsza książka o kuchni azjatyckiej wśród książek spoza Azji”. Na ogłoszenie zwycięzców musimy jeszcze trochę poczekać, finał odbędzie się bowiem 29 maja 2016 r. w Yantai w Chinach.

Jakie jest prawdopodobieństwo wygranej? Z pewnością duże z kilku względów. Książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek to pozycja wyjątkowa, która w oryginalny sposób opisuje kuchnię koreańską, traktując ją jako fuzję smaków chińskich, mandżurskich, mongolskich i japońskich. Niemałe znaczenie ma również fakt, że autorka już raz sięgnęła po główną nagrodę w konkursie Gourmand World Cookbook Awards – w 2013 r. „Japońskie słodycze” została uznana za najlepszą publikację na świecie w kategorii „kuchnia japońska”. Liczymy na powtórkę!

Dodajmy, że „Tradycje kulinarne Korei” to ciekawa podróż po smakach, również tych słodkich, które łączą w sobie delikatny, subtelny smak mąki ryżowej z miodem i aromatycznymi przyprawami, takim jak imbir czy cynamon. To przede wszystkim obowiązkowa lektura dla wszystkich szukających inspiracji i otwartych na modne orientalne smaki.

Redakcja "Mistrza Branży" objęła patronat nad najnowszą publikacją „Tradycje kulinarne Korei”



Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji