...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Grudniowy Mistrz Branży

Tylko u nas polski team na Louis Lesaffre Cup w komplecie – kim są, jacy są i dlaczego zostali wybrani do reprezentacji? SweetTARGi szykują się do I Mistrzostw Śląska w Serwowaniu Deserów na Talerzu. Unijne fundusze w naszej branży – kto i na co je spożytkował? Czym zdobyć klienta: sercem, rozumem czy... cyckami?

Miesiąc temu poznaliśmy nazwiska polskiej repre­zentacji na Louis Lesaffre Cup: Michał Starowicz, Szymon Wiejak i Przemysław Szwarc. Ale my chcieli­śmy coś więcej, chcieliśmy poznać tych ludzi i spraw­dzić, kim są i jacy są. W wydaniu grudniowym mamy przyjemność gościć polski team w komplecie. Każdy z nich to od­dzielna historia, odmienne osobowości i charaktery, ale przede wszystkim to sympatyczni ludzie, którzy lubią to, co robią. Czym zajmują się na co dzień? Gdzie pracują? Jakie są ich pasje? Który z nich tre­nuje kick-boxing, kto lubi chodzić po górach, a kto po pracy pomaga żonie prowadzić mały interes rodzinny? Opowiedzieli nam również, jak to się stało, że wystartowali w eliminacjach krajowych Louis Lesaffre Cup, jakie produkty przygotowali i jak wspominają konkurs. Przypomnieliśmy też, czym się wyróżnili na tle silnej konkurencji i jakie czekają ich etapy na drodze do Pucharu Świata w Piekarstwie (2016 r.) i Mistrzostw Piekarniczych (2018 r.).

Kiedy nasza drużyna dopiero zacznie intensywne przygotowania do sierpniowych eliminacji międzynarodowych do Louis Lesaffre Cup we Włoszech, na początku roku nie zabraknie nam prawdziwym emocji w Polsce. W lutym targi Expo Sweet ze swoimi konkursa­mi nakręci polską branżę cukierniczą i lodziarską, a krótko po Warszawie ożyją Katowice. To tu­taj, 28 lutego 2015 r., podczas pierwszego dnia SweetTARGów, odbędą się I Mistrzostwa Śląska w Serwowaniu Deseru na Talerzu pod patronatem „Mistrza Branży”. Szykujcie się na duże emocje! Poczujecie smak prawdziwej rywalizacji, zobaczycie śląskie specjalności w nowym wydaniu. Smaczku całej rywalizacji doda elita polskich cukierników i francuski szef kuchni, którzy będą oceniać śląskie zmagania. Tu warto być.

W wydaniu piszemy m.in.:

- o tym, jak piekarze, cukiernicy i lodziarze spożytkowali fundusze unijne w latach 200-2013: które firmy i instytucje sięgnęły po unijne dotacje, w których województwach ta aktywność była największa i czy warto iść w ich ślady?

- o uroczej Szkotce Belli i jej angielskiej piekarni-cukierni w Gliwicach. W rozmowie z Aurorą Czekoladową Bella nie zdradziła nam sekretu na swoje idealne brownie, ale z chęcią opowiadała co jest najważniejszym składnikiem ciasta, dlaczego dla słodkości zrezygnowała z kariery w Cambridge i jakiego składnika cukierniczego szukała na Politechnice.

- o przygotowaniu prostego syropu cukrowego, który wcale nie jest taki prosty – o tym szerzej i ciekawie pisze dr Henryk Piesiewicz

- NOWOŚĆ! Fotografia od kuchni – czyli jak zrobić profesjonalne zdjęcia naszych wypieków, nie będąc profesjonalnym fotografem. Naszym ekspertem jest fotograf Sebastian Stieler.

- o cyckach, sercu i rozumie w marketingu, czyli jak sensownie używać emocji w marketingu

 

SPIS TREŚCI

Rozmowa Mistrza Branży

Polska reprezentacja na Louis Lesaffre Cup
Rywalizacja dla najlepszych piekarzy świata. Zasady i nowości w regulaminie Louis Lesaffre Cup 2014/2015
Bella i jej angielska piekarnia-cukiernia w Gliwicach

Efektywne zarządzanie

Śląsk ma mistrzostwa!
Nowe zasady oskładkowania umów-zleceń utrudnią działalność firm
Fundusze unijne spożytkowane w branży, lata 2007-2013
Inwestycja w najcenniejsze zasoby
O krok od doskonałości

Edukacja

Strona internetowa – skuteczna promocja nowoczesnej firmy

Kulisy produkcji

Wafle kruche i delikatne
Metody produkcji tabliczek czekolady – cz. III
Za chlebem – do Belgii!
Syropy ciastkarsko-cukiernicze – cz. I
Pieczywo dla aktywnych
Piec wsadowy rurowy na ramie metalowej Logiudice Forni
Czarne Amaretto (receptura)

Sprzedaż i ekspozycja

Fotografia od kuchni: Zoom na światło
Podstawy znakowania cz. IV – Ilość netto
Czy etykieta decyduje o sukcesie sprzedażowym produktu?
Serce, rozum czy cycki?

Flash News

Festiwal z prawdziwego zdarzenia (Festiwal Czekolady i Słodyczy)
Weronika Stimma i Michał Palarczyk w Junior Pastry World Championship
Konkursy na Expo Sweet – emocje, prestiż i cenne nagrody
Drugoklasiści w czołówce
Szkolny Turniej Piekarski we Wrześni
Skrzydła Biznesu Spożywczego dla Cocomo Art
Kolejne pieczywo i wyroby cukiernicze wyróżnione w programie „Doceń polskie”
Smaki z Polski: portal polskich smakoszy!
Cukiernik zbiera fundusze społeczne na marzenia
Opracowywanie etykiet – szkolenie last minute Mistrza Branży
Kolejne udane targi w APC Kuma
Podwieczorki z Akademią Mistrza

 

Zobacz na ISSUU katalog reklamowy grudzień 2014 lub ściągnij PDF

 

Numery wydane:
Mistrz Branży styczeń-luty 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży grudzień 2012   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży luty 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży marzec 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży kwiecień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży maj 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży wrzesień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży październik 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży listopad-grudzień 2013   tutaj     pełny numer na ISSUU
Mistrz Branży styczeń 2014  tutaj
Mistrz Branży luty 2014  tutaj
Mistrz Branży marzec 2014  tutaj
Mistrz Branży kwiecień 2014  tutaj
Mistrz Branży maj-czerwiec 2014  tutaj
Mistrz Branży lipiec-sierpień 2014  tutaj
Mistrz Branży wrzesień 2014  tutaj

Zapraszamy do lektury. Naprawdę warto!

 

Zamów prenumeratę magazynu "Mistrz Branży"

nr tel. 32 729 96 80
email: prenumerata@MistrzBranzy.pl

Cena prenumeraty:
- roczna 149 zł brutto

więcej informacji o prenumeracie

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji