...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Integracja branży czekoladowej i promocja rzemiosła - II Festiwal Czekolady w Węgierskiej Górce

Rzemieślniczy wystawcy z całej polski, profesjonalne panele degustacyjne i prelekcje specjalistów branżowych, a oprócz tego zwiedzanie manufaktury czekolady i mnóstwo dobrej zabawy dla najmłodszych. Tak zapowiada się II Festiwal Czekolady organizowany przez Beskid Chocolate.

Już po raz drugi (po wielkim sukcesie 1. edycji) 7 i 8 października 2023 Węgierska Górka zamieni się w polską stolicę czekolady za sprawą organizowanego tam Beskidzkiego Festiwalu Czekolady. Impreza będzie odbywała się w 2 lokalizacjach: w manufakturze Beskid Chocolate przy ul. 3 Maja 28 oraz na Hali Widowiskowo - Sportowej oś. XX-Lecia II RP 12 (oba miejsca znajdują się z bliskim sąsiedztwie). Udział w festiwalu jest bezpłatny. Organizatorem jest Beskid Chocolate oraz Ośrodek Promocji Gminy Węgierska Górka.

Program Festiwalu

Hala widowiskowo - sportowa Węgierska Górka

  • stoiska czekoladowe i kawowe,

  • stoiska z produktami lokalnymi i rzemieślniczymi,

  • wykłady i prelekcje czekoladowe


Manufaktura Beskid Chocolate

  • zwiedzanie manufaktury,

  • warsztaty czekoladowe,

  • warsztaty kawowe

Kontakt z organizatorem: Janek Woźniak, tel. 502-540-931

 

 

Wykłady

Sobota 7.X.2023 (sobota) Hala Widowiskowo – Sportowa w Węgierskiej Górce, sala konferencyjna

10.30 – 11.30 - Jak jeść czekoladę, czyli słów kilka o degustacji czekolady.
Natalia Aurora Ignacek, blogczekolady.pl i Piotr Krzciuk, sekretyczekolady.pl

12.00 - 13.00 – Co to jest kakao ceremonialne? - Przemek Siciński – Sopocka Manufaktura Czekolady

13.30 - 14.30 – Misja czekolada - na ratunek kakaowcom, tapirom i społecznościom w
Wenezueli - dr Izabela Stachowicz

15.00 – 16.00 – Czy Peru produkuje najlepsze kakao na świecie? Janek Woźniak, beskidchocolate.pl

16.30 – 17.30 - Popołudniowa kawa z z palarnią Mała Czarna, Wrocław
Kacper Krzanowski – właściciel wrocławskiej palarni kawy i sieci kawiarni we Wrocławiu Mała Czarna poprowadzi 

Niedziela 8.X.2023 (niedziela)
Hala Widowiskowo – Sportowa w Węgierskiej Górce, sala konferencyjna

10.30 – 11.30 – Poranna kawa z palarnią kawy Dobra, Kraków

12.00 - 13.15 – Pokaz produkcji pralin w wykonaniu Onia Lubickiego z Manufaktury Czekolady U Dziwisza z Kazimierza Dolnego.

13.30 - 14.30 – Czekolada w domu, jak zrobić czekoladę od ziarna do tabliczki w warunkach domowych. Janek Woźniak, Beskid Chocolate, Anna Podsiadło

15.00 – 16.00 – Ceramika i Czekolada najstarsze naczynia do picia czekolady i sposoby jej przygotowania – Arek Dziczek, Szczytno, dzikaczekolada.pl

 

 

Degustacja najlepszych czekolad na świecie

Sobota 7.X.2023 (sobota) godzina 17.00

Manufaktura Beskid Chocolate, 3 Maja 28, Węgierska Górka

Zwiedzanie manufaktury

Tym razem po manufakturze oprowadzi Was Janek, założyciel manufaktury Beskid Chocolate. Na co dzień zajmuję się produkcją czekolady i zna każdy niuans jej powstawania. Odkryj tajemnice kakao i poznaj proces produkcji prawdziwej czekolady na własne oczy!

Omówi:

• odmiany kakao i sposoby jego obróbki, • proces produkcji czekolady rzemieślniczej,

• jak smakują ziarna kakaowca.

Ale najlepsze dopiero przed Wami, czyli :

Degustacja najlepszych czekolad świata !!!

Czekolady do degustacji:

• Cacaosuyo

◦ Piura Select 70%, International Chocolate Awards, World Gold 2022

◦ Cusco 80%, International Chocolate Awards, World Gold 2020-21

◦ Lakuna 70% - International Chocolate Awards, World Gold 2019

• Juan Laura

Małe gospodarstwo rolne w miejscowości Pichari w regionie Cusco. Uprawia lokalne, rodzime, gatunki kakao min. VRE99, Chuncho, VRE15, JL2. Laureat wielu nagród International Chcolate Awards

• Tsinane

• Intenso Piura 70%

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji