Wbrew pozorom jeśli chodzi o zainteresowanie rodzajami pieczywa nie obserwujemy jakichś spektakularnych zmian na przestrzeni ostatnich lat. Oczywiście są tacy, którzy tradycyjnie hołubią pieczywo pszenne białe, są też klienci, którzy skłaniają się ku różnego rodzaju wariantom pieczywa pełnoziarnistego.
Podobne artykuły
Zapleciona w warkoczKofty, które rozpływają się w ustach – alternatywa dla kiełbasek na grillaBajgiel czołową słoną przekąską u The French BastardsJedną z istotniejszych zmian, którą zauważyliśmy jest jedynie to, że coraz częściej klienci pytają o pieczywo bezglutenowe. Ma to zapewne związek z rozwijającą się nietolerancją glutenu (celiakia), jak i prawdopodobnie mody na dietę bezglutenową.
W ofercie mamy więc zarówno kanapki na bazie bagietki, ciabatt, ale także klasycznych kajzerek. Zrezygnowaliśmy za to z bułek „z przedziałkiem” – te istotnie cieszyły się coraz mniejszym zainteresowaniem. Na specjalne życzenie przygotowujemy nasze wyroby na pieczywie bezglutenowym. Oferujemy zarówno kanapki śniadaniowe (składane), które funkcjonują u nas jako samodzielny produkt: https://pankanapka.pl/kategoria-kanapki-pakowane, ale także jako główny składnik tzw. lunchboxów (lunch boxów), czyli zestawów do zabrania w podróż: https://pankanapka.pl/lunchbox-zestawy-podrozne.
Naszym sztandarowym produktem, który stanowi istotne uzupełnienie specjalności zakładu czyli przekąsek finger food są kanapki koktajlowe: https://pankanapka.pl/kanapki-koktajlowe. Te drobne dekorowane kanapeczki wykonujemy na bazie bagietki typu Fitness, to jest mieszanki pieczywa białego i z pełnego przemiału, dekorowanego ziarnami zbóż. Jest to obowiązkowy zestaw na domówkę, przyjęcie biznesowe, event czy też letnie garden party. Kanapki te od lat cieszą się znaczącym zainteresowaniem wśród naszych klientów. Jeśli mielibyśmy wskazywać nasz bestseller wśród produktów kanapkowych, to na pewno będą nim właśnie kanapki koktajlowe (niesłusznie czasem nazywane dekoracyjnymi, a przecież niczego nim nie dekorujemy ??).
Z naszych ofert korzystają zarówno klienci indywidualni jak i firmowi. W ostatnich kilkunastu miesiącach stęskniliśmy się zwłaszcza za tymi ostatnimi, ponieważ pandemia Covid mocno zredukowało obsadę w biurach oraz liczbę spotkań biznesowych. Na szczęście to już powoli się zmienia, biura się „odmrażają”, a my szykujemy kilka niespodzianek dla naszych stałych klientów, w tym dotyczące nowych rodzajów pieczywa. Ale o tym sza!