...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Już niebawem start DESEO Bakery

DESEO nie ustaje w wysiłkach, by się rozwijać i zaskakiwać klientów. Tym razem sieć rzemieślniczych cukierni planuje ruszyć z projektem DESEO Bakery. W witrynach pojawią się croissanty i inne słodkie wypieki z kategorii viennoiseries.

Cały proces prac nad projektem DESEO Bakery Łukasz Smoliński, czyli Prezes relacjonuje w mediach społecznościowych od lutego. Od pomysłu i projektu, poprzez dobór sprzętu, znalezienie odpowiedniego speca od cukiernictwa francuskiego, reorganizację pracowni, wybór mąki, próby technologiczne, po smakowite prezentacje słodkości, których już niebawem będzie można spróbować. 

 


- SYNERGIA, słowo klucz, które przyświecało nam przez ostatnie tygodnie intensywnej pracy nad projektem „DESEO Bakery”, który z jednej strony wchodzi w końcową fazę, a z drugiej ma być początkiem czegoś zupełnie nowego. Jak pewnie większość z Was wie, już w szczególności Ci z Was, którzy śledzą nasze podróże kulinarne na Tasteaway, od blisko 14 lat 130-150 dni w roku podróżujemy kulinarnie po świecie, ucząc się kuchni świata, zdobywając doświadczenie, obserwując i rozwijając nasze kubki smakowe. Tylko w tym roku 65 z 111 dni spędziliśmy w podróży. Te lata nauczyły nas, że świetny kucharz z reguły oznacza kiepski cukiernik. Świetny cukiernik oznacza słaby kucharz. Tak jest naszym zdaniem w 99% przypadków. Podobne zjawisko zaobserwowaliśmy w branży piekarniczo-cukierniczej i Polska nie jest w tym wyjątkiem. Dlatego moją ambicją od samego początku wytężonej pracy nad „DESEO Bakery” było osiągnięcie efektu SYNERGII. Nie jest to wcale proste, bo wymaga zaangażowania praktycznie całej firmy, ale grzechem by było nie wykorzystać naszego doświadczenia i know how cukierniczego, czekoladowego i surowcowego - pisał Smoliński na Facebooku w poście z 21. kwietnia.

Premiera nowych wypieków z ciasta francuskiego nastąpi prawdopodobnie w maju. A jest na co czekać: w nowej kategorii pojawi się siedem dopracowanych w każdym calu produktów. Będą wśród nich m.in. croissanty czy cruffiny; z owocami, kremami, pralinami pistacjowymi czy orzechowymi.

żródło: DESEO


Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji