Spożycie kefiru systematycznie wzrasta. Podążamy za tym trendem. Nasza nowa propozycja przeznaczona jest dla zainteresowanych połączeniem kefiru i lodów.
Okazuje się, że kefir, czyli napój z przefermentowanego mleka bogaty w probiotyki, może być doskonałą bazą do tworzenia lodów. Jeśli więc kochasz lody i uwielbiasz smak kefiru, ta propozycja jest dla ciebie. Wszystkim, którzy zajmują się produkcją i sprzedażą lodów rzemieślniczych, oferujemy trzy nowe smaki lodów, gotowe do użycia, kolorowe i oryginalne. Zaprojektowane tak, aby połączyć smak kefiru z owocami, warzywami czy różnymi gatunkami zbóż. Kefir Purple Bomb, czyli fioletowa kefirowa bomba, z pewnością zaskoczy klientów. Jagody, czerwone winogrona, buraki i czarna marchewka to połączenie, którego warto spróbować.
Kefir Multivita to propozycja nieco mniej ekstrawagancka, ale kto nie lubi połączenia pomarańczy, ananasa i mango w lodach? I wreszcie trzecia opcja – Quinoa – chrupiące ziarna komosy ryżowej. Samo zdrowie! Naszą ofertę dopełnia propozycja dla profesjonalistów – Kefir 50 Gelato Master School. Jest to produkt w proszku, zawierający 40% kefiru w proszku o naturalnym smaku, bez barwników. Jest rozpuszczalny na zimno, podczas przetwarzania nie musi być poddawany obróbce termicznej, aby zachować smak i właściwości. Produkt można stosować jako dodatek do każdej bazy mlecznej. Użycie Kefiru 50 Gelato Master School zmienia smak bazy mlecznej na kefirową.