...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Kto zdobędzie godło promocyjne "Doceń polskie"?

Która marka oraz produkt okażą się najlepsze na polskim rynku? O tym przekonamy się już wkrótce! 29 kwietnia branżowi eksperci w ramach programu "Doceń polskie" przyznają specjalne certyfikaty, dzięki którym wyróżnieni zostaną najlepsi producenci. Wśród nich nie zabranie piekarni i cukierni.

Ogólnopolski program "Doceń polskie" ma na celu promocję rodzimych produktów spożywczych wysokiej jakości oraz pomoc tradycyjnemu przetwórstwu. Do udziału w plebiscycie firmy mogą zgłaszać różnego typu produkty. Loża Ekspertów oceni m.in. szeroką gamę chlebów, bułki, jak również słodkie wypieki - kołacze, serniki, makowce i kruche ciasteczka. O certyfikat starają się także cukierki, mąki oraz wafle zbożowe. Z każdym rokiem coraz więcej firm zabiega o udział w plebiscycie. Uzyskanie cetyfikatu to nie tylko honorowe wyróżnienie. To również cenne narzędzie promocyjne, które realnie przekłada się na zysk. Rośnie liczba konsumentów, którzy przywiązują bowiem wagę do etykiet, wybierając produkty wysokiej jakości. 




W gronie firm, których wyroby zostaną ocenione przez Lożę Ekspertów znalazły się następujące firmy:

Piekarnia Ciastkarnia „Ziarenko” - Powrót do tradycji
HANKA-INVEST Sp. z o. o.
Piekarnia Galicyjska
MAJAMI Sp. z o.o.
Piekarnia-Cukiernia „u Brzęczka”
P.P.H.U. Młynex
Zakład Przetwórstwa Zbożowego „JAKPOL”
Piekarnia-Ciastkarnia „KAMPA”
Młyn Gliwice
Piekarnia Cukiernia AK Otrębusy
„Młynomag” Myszkowska, Rezanko, Stępień Sp. J.
„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców „Górnik” z Brzeszcz
Piekarnia Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” z Przygodzic
Piekarnia „Magdalenka”
Piekarnia Otłowiec
Młyn Staniszewski i Wspólnicy Spółka Jawna
Piekarnia Wilamowice Sp. z o. o
Piekarnia Ciastkarnia „KŁOS”
Bio-Piekarnia „W Grzybowej Arce”
„Słodka Cytrynka”
„SiejeJe”
Piekarnia Capri Spółka z o.o.


Selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmuje się piątka specjalistów zawodowo związana z żywnością i technologią żywienia, która tworzy Lożę Ekspertów. Zasiada w niej m.in. reprezentant Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Na czele loży oceniających pdoczas nabliższej certyfikacji stanie Mirek Drewniak. Wręczenie godeł promocyjnych odbędzie się w tym roku 29 kwietnia w Czeladzi w Hotelu Szafran.

Więcej informacji o programi "Doceń polskie": www.docenpolskie.pl oraz www.blog.docenpolskie.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji