Do łask wracają torty dekorowane kremem! Warto poznać techniki tej dekoracji - zapraszamy na szkolenie z Teresą Łabzą już niebawem w Katowicach!
Tort można pięknie i wyjątkowo udekorować nie tylko przy pomocy masy cukrowej! Do łask wraca krem maślany! Jak z nim pracować? Techniki kremowych dekoracji zaprezentuje polska dekoratorka - Teresa Łabza. Absolwentka wydziału Malarstwa na Krakowskiej ASP i autorką bloga Candy Company ukończyła międzynarodowe kursy w dekoracji tortów techniką kremu SMBC z dekoratorkami My Dear Cake Korea oraz Miso Bakes. Laureatka konkursu Blog Roku 2015 w kategorii Kulinarne, otrzymała również nagrodę za najlepszą fotografię kulinarną.
Jej znakiem rozpoznawczym są wysmakowane zdjęcia i dopracowane dekoracje.
Program warsztatów:
- demonstracja przygotowania kremu do tworzenia kwiatów,
- omówienie techniki pracy z kremem i jego przechowywania,
- omówienie akcesoriów do wykonywania kwiatów,
- techniki wyciskania kremu,
- barwienie kremu, dobór odpowiednich barwników,
- dobór kolorów,
- uzyskiwanie białego koloru kremu,
- planowanie kompozycji,
- aranżacja kwiatów,
- techniki wykończenia.
Podczas warsztatów zostaną wykonane:
- róża,
- stokrotka,
- scabiosa,
- drobne kwiaty smaglicy
Jednodniowy kurs odbędzie się w Katowicach już w kwietniu!
Kurs dekorowania tortów kremem maślanym
Data: 23. 04.2017 r.
Miejsce: Katowice
Czas: 10.00-18.00
Koszt: 480 zł
Informacje i zapisy: www.sklepslodkapasja.pl
Tel: 602 733046 lub Facebook: akademiaslodkapasja