...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Winterhalter, materiał promocyjny

Letnie menu bez chaosu: sezonowy wynajem przybywa na ratunek

Lato to najintensywniejszy czas dla branży gastronomicznej. Sezonowe menu, świeże składniki i większe grono gości, zwłaszcza w popularnych turystycznie miejscach, takich jak nadmorskie kurorty czy okolice jezior, sprawiają, że restauracje, kawiarnie i liczne streetfoodowe lokale działają na pełnych obrotach.

Jednak intensywny ruch w kuchni to także wyzwanie dla porządku. Czy można skutecznie zaradzić bałaganowi i sprawnie zarządzać zapleczem w samym środku letniego sezon? Można, a nawet trzeba! Doskonałym rozwiązaniem jest sezonowy wynajem profesjonalnej zmywarki gastronomicznej. Nie sposób tu nie wspomnieć, że liderem w tej dziedzinie jest marka Winterhalter – producent najwyższej jakości sprzętów myjących.

Czy letnie menu musi oznaczać bałagan?
Letnie menu bazuje na świeżych, sezonowych produktach. Na talerze i półmiski trafiają czereśnie, maliny, cukinie, fasolka szparagowa, młoda marchew i wiele innych pyszności. To oznacza także większą ilość przygotowań i mycia naczyń. Sałatki, owoce morza, grillowane dania – wszystkie te potrawy wymagają specjalistycznego sprzętu i częstszego mycia naczyń. Także większa liczba gości (której życzymy każdemu gastronomowi) to także więcej brudnych talerzy, sztućców, szklanek i pozostałych akcesoriów.



Wynajem zmywarki – rozwiązanie idealne
Winterhalter, lider w produkcji niezawodnych i innowacyjnych sprzętów myjących, jako pierwszy wprowadził na polski rynek opcję wynajmu profesjonalnych zmywarek gastronomicznych. Takie rozwiązanie przynosi wiele korzyści, zarówno dla lokali działających sezonowo, jak i przez cały rok. Wynajem zmywarek pozwala na korzystanie z najnowszych technologii myjących, bez ponoszenia wysokich kosztów inwestycyjnych. Restauracje mogą wynająć zmywarki Winterhalter już od pierwszych dni trwania umowy, podnosząc standardy obsługi i obniżając koszty działalności.

Z miłości do oszczędności
Zmywarki Winterhalter są wyposażone w programy mycia, które skutecznie usuwają zanieczyszczenia i bakterie, dostosowując się do stopnia zabrudzenia oraz typu naczyń. Proces jest błyskawiczny, skuteczny i ekonomiczny. Automatyzacja procesu mycia pozwala na utrzymanie kuchni porządku, który pozwala pracownikom, skupić się na tym, co najważniejsze, czyli przygotowywaniu dań.



Przewidywalny koszt
Warunki najmu sezonowego są bardzo elastyczne i zależą od indywidualnych potrzeb konkretnej gastronomii. Największą zaletą jest możliwość wyposażenia lokalu w kompletny system myjący, zawierający także potrzebne kosze i odpowiednią chemię. Całością zajmują się specjaliści marki. Stałe miesięczne opłaty za wynajem pozwalają uniknąć niespodziewanych wydatków na ewentualne naprawy i serwisowanie sprzętu.

Jak działa wynajem zmywarki?
Proces wynajmu zmywarek Winterhalter jest bezproblemowy. Po zgłoszeniu zapotrzebowania (może być telefonicznie lub e-mailowo za pomocą strony wynajmijzmywarke.pl), specjaliści marki sprawdzają potrzeby lokalu gastronomicznego i doradzają najodpowiedniejszy model zmywarki. Marka oferuje szeroki wachlarz modeli, także tych przeznaczonych do mycia plastiku, jak i np. szklanych butelek, które bywają kłopotliwe pod względem zachowania higieny, a które doskonale nadają się do premiksów lub oryginalnego serwowania napojów.

Kto korzysta z takiej opcji?
Marcin Wajda, dyrektor komunikacji i marketingu marki Winterhalter, odpowiada:
Z opcji krótkoterminowego wynajmu korzystają nie tylko nadmorskie restauracje, kawiarnie, czy bistra ale także organizatorzy rozpoznawanych w całej Europie festiwali, którzy decydują się na serwowanie napojów w plastikowych kubkach wielokrotnego użytku, w systemie kaucyjnym, co wpisuje się w nowoczesne trendy ekologiczne. To jest świetne – uczestnicy zamawiają napój i przy okazji płacą niewielką kaucję, którą mogą odebrać oddając kubek do punktu mycia. Bałagan sprząta się sam.
Naszymi stałymi klientami w sezonach letnich są także organizatorzy kilkudniowych eventów o charakterze zamkniętym, np. zawodów sportowych, wyścigów konnych, czy po prostu zjazdów rodzinnych. W ostatnim czasie dostarczaliśmy kompletny system myjący na zamówienie jednego z hufców harcerskich. Choć swój niezbędnik i menażkę każdy harcerz i zuch myje sam, zmywarka gastronomiczna jest doskonałym rozwiązaniem do mycia naczyń i narzędzi wielkogabarytowych. Winterhalter został przywitany westchnieniem ulgi przez harcerki i harcerzy, których czekała perspektywa regularnej służby kuchennej. To koniec znienawidzonych dyżurów przy zmywaku!

Letnie menu bez stresu
Najem zmywarek Winterhalter to rozwiązanie, które pozwala skupić się na tym, co najważniejsze – na serwowaniu pysznych, sezonowych dań i korzystaniu z uroków letniego sezonu. Dzięki wyposażeniu lokalu w profesjonalną zmywarkę gastronomiczną, letnie menu może być realizowane bez dodatkowego bałaganu i stresu. Sezonowy wynajem przynosi wymierne korzyści, zarówno pod względem operacyjnym, jak i finansowym.

Największą zaletą najmu profesjonalnych zmywarek Winterhalter jest elastyczność oferowana przez markę, zarówno pod względem typu, wielkości maszyny, jak i warunków najmu. Sezonowy najem zmywarek Winterhalter to rozwiązanie, które przynosi ulgę każdej kuchni, eliminując problem bałaganu i zwiększając efektywność pracy. Decydując się na najem ekologicznej zmywarki, przedsiębiorcy i organizatorzy mogą cieszyć się spokojem i skupić na tym, co naprawdę ważne.

Bieżące wydanie czasopisma

Czym wyróżnia się marcepan królewiecki? Czy rzemieślnicza piekarnia to najpewniejszy biznes? Dla kogo mleko A2? Jak powstają zefirki?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji