Drożdże największego producenta Ukrainy „Firmy Enzym” z siedzibą we Lwowie są produkowane w pełnej zgodności z normami europejskimi i nie ustępują pod względem jakości. Tym niemniej cena lwowskich drożdży jest bardziej dostępna.
Ocenić na smak pieczywo zrobione na drożdżach ze Lwowa i uzyskać konsultację specjalistów firmy-producenta można będzie w ramach targów Expo Sweet.
Targi gromadzące najlepszych przedstawicieli branży piekarniczej z całej Europy odbędą się w Warszawie (ul. Prądzyńskiego 12/14). W ciągu trzech dni w okresie od 25 do 28 lutego fachowcy w branży piekarniczej i cukierniczej będą mieli możliwość zapoznania się z nowościami rynku, nowoczesnymi trendami, zaawansowanymi technologiami. Wśród firm, które będą prezentować swoje najlepsze osiągnięcia, znajduje się również „Firma Enzym” ze Lwowa.
Sekcja „Firmy Enzym” zostanie przedstawiona w ramach stoiska dostawcy – firmy Polmarkus. Jest to potężny dystrybutor wyrobów chlebowych, z którym „Firma Enzym” współpracuje już od wielu lat.
„Goście Expo Sweet będą mieli możliwość zapoznania się ze wszystkimi markami handlowymi, które nasze przedsiębiorstwo eksportuje do Polski. Są to – Extra, Effect oraz Drożdże Lwowskie. Można będzie także spróbować pieczywo wypieczone na lwowskich drożdżach, – mówi Lesia Chodakowska, kierownik oddziału eksportowego PrAT „Firma Enzym”. – Nasi specjaliści udzielą konsultacji w zakresie produktów oraz ich zalet”.
Zauważymy, że Expo Sweet – to już drugie targi specjalistyczne w Polsce, w których przedsiębiorstwo bierze udział w ciągu ostatniego półrocza. We wrześniu ubiegłego roku „Firma Enzym” zaprezentowała swoje wyroby na Dniach Otwartych w Pyskowicach. Udział w tych wydarzeniach demonstruje osiągnięcia firmy na poziomie międzynarodowym i świadczy o tym, że ukraińskie – to znaczy dobrej jakości!
„Firma Enzym” posiada 10-letnie doświadczenie pracy na polskim rynku i nawiązane połączenia eksportowe (gwarantowane dostawy tylko świeżych drożdży i regularne zapewnienie dostaw). Oprócz tego, przedsiębiorstwo realizuje Program wymiany doświadczeń między piekarzami. Dzięki niemu już wielu polskich, a także holenderskich i belgijskich piekarzy już miało możliwość złożenia wizyty do zakładu produkcji drożdży i wymiany doświadczeń z piekarniami i cukierniami we Lwowie. Z kolei ukraińscy piekarze corocznie odwiedzają polskie i holenderskie piekarnie. Łącznie rzecz biorąc „Firma Enzym” eksportuje swoje produkty do 14 krajów Europy.