...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Mariusz Górecki wraca po więcej! Znowu walczy o finał C3

Mariuszowi Góreckiemu, aktualnemu Mistrzowi Polski w Lodziarstwie, wciąż mało. Najwyraźniej jego celem jest tytuł mistrza świata w czekoladzie! 30 czerwca wysłał mailem autorskie receptury, a 22 lipca dostał potwierdzenie, że zakwalifikował się do regionalnego półfinału. To już drugie jego podejście do C3!

25-letni cukiernik z Wielkopolski, znany z dużego talentu i… jeszcze większego uporu, od dłuższego czasu z sukcesem zbiera doświadczenie w konkursach (w tym roku wspólnie z Jakubem Ćwiklińskim wywalczył Mistrzostwo Polski w Lodziarstwie 2019). Cel? Sięgnąć po złoto w C3.

Próba nr 1

Po raz pierwszy Mariusz zakwalifikował się do regionalnych półfinałów C3 w grudniu 2017 r., a podczas półfinału w Paryżu mało zabrakło, a zdobyłby bilet do Nowego Jorku na międzynarodowy finał. Wówczas zajął 2. miejsce. Dla nas ważniejsze jest, że Mariusz był pierwszym polskim cukiernikiem, który wystartował w prestiżowym konkursie Valrhona – Chocolate Chef Competition C3 i zaszedł tak wysoko. Już wtedy wiedział, że na tym nie koniec i wróci po więcej. 

Próba nr 2

30 czerwca br. Mariusz wysłał zgłoszenie do konkursu, a w nim autorskie przepisy oraz zdjęcia czekoladowego deseru na talerzu i pralin. W tym roku kandydaci do C3 zmierzyli się z „BAHIBÉ 46%” – mleczną czekoladą o intensywnych nutach kakao z Dominikany. W poniedziałek 22 lipca Polak dostał mailowe potwierdzenie, że przeszedł do kolejnego etapu selekcji – półfinały na poziomie regionu „pozostała część świata”.

Przypomnijmy, półfinały mają wyłonić 6 uczestników z 8 regionów: Francja, Hiszpania, Włochy, Skandynawia, pozostała część świata, Bliski Wschód i Afryka, Ameryka Północna, Azja/Japonia (w sumie 48 osób). Tylko 1 uczestnik z regionu zostanie wybrany do rywalizacji w międzynarodowym finale, który zaplanowano w marcu 2020 r. w Singapurze.

Czekamy na informację, kiedy i gdzie odbędzie się półfinał eliminacji, w których pojawi się Mariusz Górecki. Będziemy Was informować na bieżąco!

 

Bieżące wydanie czasopisma

Masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce.

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji