...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , FRITSCH Polska, materiał promocyjny

System CTR i zwijarka CSV od FRITSCH

Piekarze, którzy odnieśli sukces, wiedzą, co przyciąga klientów do ich sklepów: mała, subtelna różnica. Klienci uwielbiają wyjątkowość i poszukują czegoś niepowtarzalnego. I dlatego firma FRITSCH stworzyła system CTR - uniwersalną i ekonomicznie wydajną linię produkcyjną dla wszystkich produktów zwijanych.

CTR - różnorodność i elastyczność
CTR stanowi idealny początek procesu automatyzacji, gdyż system oparty jest na modułach i może być rozbudowywany wraz ze wzrostem potrzeb przedsiębior­stwa. Dzięki licznym wyspecjalizowanym urządzeniom dodatkowym, które mogą być w prosty sposób integrowane z sys­temem (takich jak: głowica kalibracyjna, nadziewarka, posypywacz czy różnorakie zwijarki), CTR oferuje wszechstronne za­stosowania. To dobre rozwiązanie dla zakła­dów, które zamierzają produkować wypieki zwijane ze wstęgi ciasta, jak np. croissanty, słone paluchy, rożki, bagietki, bułki bagiet­kowe. Nadziewane i nienadziewane. Wydajność maszyny również może budzić szacunek: wydajność systemu CTR wynosi do 7200 sztuk wypieków na godzinę. Tak szybko i w prosty sposób można wytwo­rzyć większe partie.

 

Delikatne i precyzyjne wycinanie
System CTR nie wycina form do wypie­ku za pomocą wałków, lecz wykrawa je ze wstęgi ciasta. W ten sposób możli­we jest osiągnięcie niemal każdego, do­wolnego kształtu. System CTR oszczędza ciasto jak żaden inny, gdyż przygotowane do wypieku formy są w procesie wykra­wania równocześnie prawidłowo pozycjo­nowane na taśmie transportowej (a więc są tylko jeden raz obrabiane). Zostaje zachowana najwyższej jakości tekstura ciasta. Kształty są wykrawane precyzyj­nie i praktycznie pozbawione naprężeń. Tym samym spełnione zostają dwa istot­ne wymagania w stosunku do wypieków klasy „Premium”.  W panelu sterowania systemu CTR moż­na zapisać 100 kompletnych programów, co skraca czas przejścia z produkcji jed­nego typu wypieku do drugiego, jak rów­nież gwarantuje niezmienną powtarzalność każdego programu.

Zwijarka CSV – różnorodne sposoby zwijania ciasta
Najnowszy produkt firmy FRITSCH – zwijar­ka próżniowa CSV – umożliwia zwijanie ciasta w najróżniejszy sposób, zarówno produktów nienadziewanych, jak i nadziewanych. Przy­gotowane formy przytrzymywane są próż­niowo od spodu, co jest metodą o wysokim stopniu dokładności, gwarantującą każdo­razowo precyzyjne zwinięcie.

Zmiana produktu przebiega szybko i pro­sto dzięki urządzeniom szybkomocującym i centralnej jednostce sterującej.
Niezależnie od rodzaju powierzchni ciasta i nadzienia przygotowywane produkty są precyzyjnie zwijane. Wszystkie zwija­ne, nienadziewane i nadziewane produkty z ciasta francuskiego, półfrancuskiego oraz ciasta drożdżowego są bez problemu obra­biane przez zwijarkę CSV. Należą do nich: mikro-, małe, średnie i duże croissanty, nadziewane słodkim lub pikantnym nadzie­niem, cornetti, hiszpańskie rożki, rogaliki drożdżowe, rogaliki z Bambergu, szwajcar­skie rogaliki, zaginane croissanty, paluchy, słone paluchy i paluchy z ziarnami.

Zapraszamy na targi Polagra-Tech w dniach 28.09-02.10.2014, pawilon nr 5, stoisko 45

Bieżące wydanie czasopisma

Za co Polacy pokochali jagodzianki? Czym ustabilizować krem na zimno? Jak projektować słodkie stoły? Skąd się biorą alergie pokarmowe? Do czego dodawać szafranu?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji