...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , FRITSCH Polska, materiał promocyjny

System CTR i zwijarka CSV od FRITSCH

Piekarze, którzy odnieśli sukces, wiedzą, co przyciąga klientów do ich sklepów: mała, subtelna różnica. Klienci uwielbiają wyjątkowość i poszukują czegoś niepowtarzalnego. I dlatego firma FRITSCH stworzyła system CTR - uniwersalną i ekonomicznie wydajną linię produkcyjną dla wszystkich produktów zwijanych.

CTR - różnorodność i elastyczność
CTR stanowi idealny początek procesu automatyzacji, gdyż system oparty jest na modułach i może być rozbudowywany wraz ze wzrostem potrzeb przedsiębior­stwa. Dzięki licznym wyspecjalizowanym urządzeniom dodatkowym, które mogą być w prosty sposób integrowane z sys­temem (takich jak: głowica kalibracyjna, nadziewarka, posypywacz czy różnorakie zwijarki), CTR oferuje wszechstronne za­stosowania. To dobre rozwiązanie dla zakła­dów, które zamierzają produkować wypieki zwijane ze wstęgi ciasta, jak np. croissanty, słone paluchy, rożki, bagietki, bułki bagiet­kowe. Nadziewane i nienadziewane. Wydajność maszyny również może budzić szacunek: wydajność systemu CTR wynosi do 7200 sztuk wypieków na godzinę. Tak szybko i w prosty sposób można wytwo­rzyć większe partie.

 

Delikatne i precyzyjne wycinanie
System CTR nie wycina form do wypie­ku za pomocą wałków, lecz wykrawa je ze wstęgi ciasta. W ten sposób możli­we jest osiągnięcie niemal każdego, do­wolnego kształtu. System CTR oszczędza ciasto jak żaden inny, gdyż przygotowane do wypieku formy są w procesie wykra­wania równocześnie prawidłowo pozycjo­nowane na taśmie transportowej (a więc są tylko jeden raz obrabiane). Zostaje zachowana najwyższej jakości tekstura ciasta. Kształty są wykrawane precyzyj­nie i praktycznie pozbawione naprężeń. Tym samym spełnione zostają dwa istot­ne wymagania w stosunku do wypieków klasy „Premium”.  W panelu sterowania systemu CTR moż­na zapisać 100 kompletnych programów, co skraca czas przejścia z produkcji jed­nego typu wypieku do drugiego, jak rów­nież gwarantuje niezmienną powtarzalność każdego programu.

Zwijarka CSV – różnorodne sposoby zwijania ciasta
Najnowszy produkt firmy FRITSCH – zwijar­ka próżniowa CSV – umożliwia zwijanie ciasta w najróżniejszy sposób, zarówno produktów nienadziewanych, jak i nadziewanych. Przy­gotowane formy przytrzymywane są próż­niowo od spodu, co jest metodą o wysokim stopniu dokładności, gwarantującą każdo­razowo precyzyjne zwinięcie.

Zmiana produktu przebiega szybko i pro­sto dzięki urządzeniom szybkomocującym i centralnej jednostce sterującej.
Niezależnie od rodzaju powierzchni ciasta i nadzienia przygotowywane produkty są precyzyjnie zwijane. Wszystkie zwija­ne, nienadziewane i nadziewane produkty z ciasta francuskiego, półfrancuskiego oraz ciasta drożdżowego są bez problemu obra­biane przez zwijarkę CSV. Należą do nich: mikro-, małe, średnie i duże croissanty, nadziewane słodkim lub pikantnym nadzie­niem, cornetti, hiszpańskie rożki, rogaliki drożdżowe, rogaliki z Bambergu, szwajcar­skie rogaliki, zaginane croissanty, paluchy, słone paluchy i paluchy z ziarnami.

Zapraszamy na targi Polagra-Tech w dniach 28.09-02.10.2014, pawilon nr 5, stoisko 45

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji