Konkurs Master Challenge w trzeciej edycji Mazury HoReCa zmienia swoje oblicze! To nie tylko nowe wyzwania, poszukiwanie kolejnych ciekawych receptur na kreatywny deser lodowy. To także nowa nazwa i nowy sponsor. Zapraszamy do udziału w Master Challenge by Schöller!
Podobne artykuły
Master Challenge by Schöller – podejmij wyzwanie! Zgłoszenia tylko do 30 marcaRzemiosło do lamusa?Jubileuszowa edycja Turnieju z AmbasadoremKonkurs Master Challenge, który odbędzie się już po raz trzeci w ramach targów Mazury HoReCa w Expo Mazury w Ostródzie (17-18.04.2018) od pierwszej edycji przyciąga utalentowanych profesjonalnych cukierników oraz młode talenty: uczniów szkół gastronomicznych. Tematem konkursu jest kreatywny deser lodowy, a jego istotą kompozycja smaków i oryginalność. Do udziału w konkursie Master Challenge by Schöller zaproszeni są kucharze i cukiernicy zatrudnieni w restauracjach, kawiarniach, lodziarniach w całej Polsce oraz uczniowie szkół gastronomicznych z całego kraju. Celem konkursu jest promowanie sztuki kulinarnej oraz lodów i wysokiej jakości produktów mlecznych. Sponsorami konkursu są firmy Schöller i Debic.
Aby zgłosić się do konkursu, należy zapoznać się z Regulaminem i wypełnić formularz zgłoszeniowy:
pobierz FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Kreatywne warsztaty lodowe
Dobrą wiadomością dla uczniów, którzy chcą spróbować swoich sił w kreatywnym konkursie lodowym, jest to, że pojawia się możliwość podszkolenia umiejętności. Firma Schöller we współpracy z Klubem Szefów Kuchni oraz z Zespołem Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie organizuje kreatywne warsztaty lodowe przeznaczone dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Mają one rozwinąć pasje i zainteresowania uczniów, wypracować autorskie receptury na desery lodowe oraz przygotować młodzież do Ogólnopolskiego Konkursu Master Challenge by Schöller.
Projekt będzie prowadzony od 1 lutego do 30 maja 2018 r. Warsztaty są skierowane do uczniów wszystkich klas szkół gastronomicznych kształcących się w zawodach: cukiernik, kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Organizator dostarczy na szkolne warsztaty surowce w postaci lodów Schöller Ice Cream. Przedstawiciel organizatora zapozna uczniów z technologią sporządzania lodów oraz z asortymentem.
By zgłosić szkołę do projektu, należy wysłać do organizatorów formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami w terminie do 30 stycznia 2018 r. (województwa: dolnośląskie, mazowieckie, opolskie i zachodniopomorskie w terminie do 5 lutego 2018 r.). W dalszych etapach projektu receptury lodowe najzdolniejszych i najbardziej kreatywnych uczniów szkół zostaną zgłoszone do preeliminacji konkursu Master Challenge by Schöller. Spośród nich jury wyłoni 16 najlepszych kreatywnych deserów lodowych.
W warsztatach weźmie udział maksymalnie 70 szkół gastronomicznych z Polski. Uczestnictwo w warsztatach i konkursie daje możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.
Więcej informacji o projekcie i zgłoszeniach można uzyskać pod adresem mailowym: warsztaty.lodowe2018@interia.pl