...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Moc lodowych łakoci – inauguracja sezonu lodziarskiego

Przygotowania do sezonu lodziarskiego zapowiadają prawdziwy raj dla wielbicieli słodkości. Mogli się o tym przekonać uczestnicy tegorocznych Seminariów Lodziarskich.

W ich trakcie w czterech miastach południowej Polski: we Wrocławiu, Czeladzi, Krakowie oraz Rzeszowie zaprezentowano nowinki techno­logiczne oraz przeogromną liczbę nie tylko lodowych przysmaków.

Wydarzenie zorganizowane przez firmę Savpol oraz Fabbri, Valmar Global, Miran Ice Cones, Colde­lite, ICB Tecnologie, Werner & Mertz oraz Callebaut było okazją do prezentacji naj­nowszych produktów z branży piekarniczej, cukierniczej i lodziarskiej, a także innowacji technologicznych. Tradycyjnie już nie mo­gło zabraknąć pokazów wytwarzania lodów z wykorzystaniem urządzeń Valmar Global oraz degustacji tegorocznych propozycji smakowych Fabbri.

 

Firma Miran Wafel zaprezentowała linię pro­duktów przeznaczonych dla osób na diecie bezglutenowej. Było to doskonałe uzupeł­nienie oferty lodziarskiej, bogatej w pro­dukty naturalne i pozbawione składników pochodzenia zwierzęcego. O tym, że lo­dy mogą być smaczne, a przy tym zdrowe, przekonywał doświadczony duet technolo­gów – Szymon Wolański z Savpolu oraz Raf­faele Derosa z firmy Fabbri.

 

– Od lat słyniemy ze stosowania natural­nych barwników. Dodatkowo obecnie 90 proc. naszych wyrobów jest pozbawio­nych glutenu. To dobry trend, który coraz odważniej wkracza na polski rynek żywie­niowy – zaznaczał Raffaele Derosa. – Pro­dukty wegańskie i ekologiczne z każdym rokiem zyskują na popularności. Staramy się sprostać oczekiwaniom konsumen­tów, którzy preferują taką żywność. Do­wodem na to jest również fakt, że jako jedyna na świecie firma z branży lodziar­skiej całkowicie zrezygnowaliśmy ze sto­sowania w swoich produktach oleju pal­mowego – dodawał Szymon Wolański.
Prawdziwą furorę robiły lody o smaku pieczonego banana z polewą karmelową lub posypane świeżo upieczonym i po­kruszonym ciastem francuskim. Zapre­zentowano także lody z dodatkiem bezy, kremówki, o smaku kogla-mogla, a tak­że włoskich likierów: limoncello, arancel­lo i mandarynello. Nie obyło się bez pre­zentacji stworzonych na miejscu lodów pistacjowych, śmietankowych i wanilio­wych, które od wielu lat trafiają w gusta uczestników seminariów.

 

Technolodzy firmy Callebaut, którzy po raz pierwszy brali udział w Seminariach Lodziar­skich, przedstawili rozmaite sposoby wyko­rzystania swoich wyrobów w produkcji pralin, będących doskonałym dodatkiem poszerzają­cym asortyment każdej lodziarni. Czekoladki z przeróżnymi nadzieniami, w tym owocowy­mi, zaskakiwały wyrazistymi smakami i wspa­niałymi formami. Pracę nad przysmakami uła­twiała temperówka do czekolady firmy ICB Tecnologie, umożliwiająca stały dostęp do pysznej czekolady o idealnej konsystencji.

 

Podczas seminariów, podobnie jak w latach ubiegłych, można było spróbować lodów wło­skich sporządzonych na bazie prawdziwych malin, a także czterech rodzajów lodów śmie­tankowych. Przybyli goście chętnie kosztowali orzeźwiających napojów, mrożonych jogurtów, kaw i sorbetów owocowych, wytworzonych przy użyciu granitorów włoskiej firmy Elmeko. Na zakończenie Seminariów Lodziarskich 2016 odbyła się prezentacja firmy Werner & Mertz, zajmującej się produkcją środków do utrzyma­nia czystości i higieny, dedykowanych branży piekarniczej, cukierniczej i HoReCa.

   
 

Nasza oferta prezentowana podczas tegorocznych Seminariów Lodziarskich spotkała się z bardzo dobrym przyjęciem. Pod wrażeniem zaprezentowanych przez nas produktów byli zarówno rzemieślnicy i właściciele firm po raz pierwszy uczestniczący w tych wydarzeniach, ­jak i ci, którzy odwiedzają je od wielu lat. Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim przybyłym gościom, z radością przyjmując zain­teresowanie tegorocznymi nowościami oraz dobrze znanymi produktami. Mamy również nadzieję, że wiedza wyniesiona z tegorocznych seminariów przełoży się na wzrost jakości produktów i zwiększy atrakcyjność usług świadczonych przez Państwa firmy i zakłady.

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy cynamonki staną się jesiennym odpowiednikiem jagodzianek? Jak obniżyć food cost, nie zaniżając jakości produktu? Dlaczego sukcesja w branży stanowi problem?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji